Zadar

Een bruisend café- en barleven
De St-Donatkerk
Een kust als vorm van kunst

Vind Middellandse Zee cruises

Zadar

Ontdek het eeuwenoude Dalmatia

Tijdens uw Middellandse Zee cruise naar Kroatië zult u merken dat de oude hoofdstad van Dalmatia, Zadar, een van de succesverhalen is van de Kroatische Adriatische Zee. Het is een stad die antiek en middeleeuws erfgoed combineert met een bruisend uitgaansleven en innovatieve architecturale projecten (zoals het zeeorgel) die de kust op een hedendaagse kunstinstallatie doen lijken.

Tijdens een MSC Middellandse Zee cruise-excursie komt u erachter dat de collectieve naam voor een reeks van met elkaar verbonden pleinen die het centrum van Zadarvormen, het Forum, de locatie is van de originele Romeinse markt hoewel weinig origineels bewaard is gebleven. Veel van het oorspronkelijk gesteente uit het Forum kwam terecht in de negende eeuwse St-Donatkerk, een kolossale cilinder van steen. Volgens traditie gebouwd door St-Donat zelf, een Ier die hier een tijdje bisschop was. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Byzantijnse architectuur.

De twaalfde- en dertiende-eeuwse kathedraal van St-Anastasia is een perfect voorbeeld van de laat-Romaanse stijl, met een gewelfde westelijke gevel die doet denken aan de kerken van Toscane. Ten westen van de kathedraal komen steegjes uit op de boulevard Obala kralja Petra Krešimira IV aan de kust, dat een mooi uitzicht biedt over het water op het heuvelachtige eiland Ugljan.
Tijdens uw Middellandse Zee cruise naar Zadar zult u ook het met palmen omzoomde kustpad waarderen. De meeste bezoekers kiezen ervoor om een bezoek te brengen aan het zeeorgel aan de zuidwestelijke kant van het schiereiland.

Het orgel werd door lokale architect Nikola Bašić ontworpen en voltooid in 2005 en bestaat uit een brede stenen trap die de zee in loopt. Golven duwen lucht in de reeks onderwaterbuizen en omhoog via nisjes in de treden, waardoor kalmerende muzieknoten gaan klinken.

Must sees in Zadar

Ontdek onze excursies

3 resultaten gevonden

 • Car with guide

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een beperkt aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemakkelijk

  • Duurtijd
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen349Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen349Prijs per persoon

  ZAD33PV

  Car with guide
 • Minivan with guide for 3 to 6 pax

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een beperkt aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemakkelijk

  • Duurtijd
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen429Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen429Prijs per persoon

  ZAD34PV

  Minivan with guide for 3 to 6 pax
 • KRKA NATIONAL PARK

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Lange busrit

  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of relatief lange momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duurtijd
   5 u

  • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

  ZAD06

  Croatia certainly has more than its fair share of natural beauty and one such example, the sizeable Krka National Park, forms your scenic destination on this enjoyable half-day tour. Stunning views of Šibenik-Knin county will keep you entertained during the 45-minute coach transfer to the park. Once you've arrived, you'll first head for one of the park's most popular attractions, the beautiful natural pool and waterfall called Skradinski buk. The River Krka runs through the area and feeds the Skradinski waterfall, one of three cascades in the park. Do keep your camera at hand as you set off on a guided walk through the greenery, revealing not only views of the river and gushing cascades, but also including a visit to an old mill with an ethnographic exhibition. There will also be time for you to explore the natural setting at your leisure before the coach ride back to the port, with more lovely vistas to savour on the way, wraps up the tour. Please note: this tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.

De excursies in het bovenstaand programma geven een indicatie van beschikbare excursies in elke haven. Het programma is slechts een beschrijving van de excursie. Het definitieve programma en de prijzen ontvangt u tijdens uw cruise.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de excursie en de route variëren.


Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Kinderen:

Kinderen: 2 t/m 13 jaar voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 2 t/m 11 jaar voor de Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)
Volwassenen: 14 jaar en ouder voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 12 jaar en ouder voor Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)

Kroatië

Natuur en glamour
Natuur en glamour

Een Middellandse Zee cruise naar Kroatië neemt u mee naar een land gezegend met een grote natuurlijke rijkdom, met bijna 2000 km aan rotsachtige, uitgeholde kustlijn en meer dan duizend eilanden, waarvan vele bedekt zijn met weelderige vegetatie.


Een vakantie naar Kroatië biedt tevens veel stedelijke glamour met havens gevuld met jachten en vele cocktailbars - vooral op de hippe locaties zoals Dubrovnik en Hvar. Aan het noordelijke eind van de lange kustlijn van Kroatië bevinden zich in Istrië de meest ontwikkelde kustplaatsen van het land, naast oude Venetiaanse steden zoals Poreč en Rovinj en de eigenzinnige haven van Pula: thuisbasis van enkele indrukwekkende Romeinse overblijfselen. De met eilanden bezaaide Kvarnergolf, direct ten zuiden van Istrië, staat onder het beheer van de stad Rijeka en is een hoekvormige havenstad met een bruisend cultureel leven.

Voorbij de Kvarnergolf ligt Dalmatia, een dramatische met bergen omzoomde kuststrook met eilanden. De belangrijkste stad van het noorden van Dalmatia is Zadar, waarvan de drukke centrale steegjes vol zitten met middeleeuwse kerken. De tweede stad van Kroatië, Split, is de belangrijkste stad van het zuiden van Dalmatia, een levendige en drukke haven met een eeuwenoud centrum rond het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus.