Zadar

Een bruisend café- en barleven
De St-Donatkerk
Een kust als vorm van kunst

Vind Middellandse Zee cruises

Zadar

Ontdek het eeuwenoude Dalmatia

Tijdens uw Middellandse Zee cruise naar Kroatië zult u merken dat de oude hoofdstad van Dalmatia, Zadar, een van de succesverhalen is van de Kroatische Adriatische Zee. Het is een stad die antiek en middeleeuws erfgoed combineert met een bruisend uitgaansleven en innovatieve architecturale projecten (zoals het zeeorgel) die de kust op een hedendaagse kunstinstallatie doen lijken.

Tijdens een MSC Middellandse Zee cruise-excursie komt u erachter dat de collectieve naam voor een reeks van met elkaar verbonden pleinen die het centrum van Zadarvormen, het Forum, de locatie is van de originele Romeinse markt hoewel weinig origineels bewaard is gebleven. Veel van het oorspronkelijk gesteente uit het Forum kwam terecht in de negende eeuwse St-Donatkerk, een kolossale cilinder van steen. Volgens traditie gebouwd door St-Donat zelf, een Ier die hier een tijdje bisschop was. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Byzantijnse architectuur.

De twaalfde- en dertiende-eeuwse kathedraal van St-Anastasia is een perfect voorbeeld van de laat-Romaanse stijl, met een gewelfde westelijke gevel die doet denken aan de kerken van Toscane. Ten westen van de kathedraal komen steegjes uit op de boulevard Obala kralja Petra Krešimira IV aan de kust, dat een mooi uitzicht biedt over het water op het heuvelachtige eiland Ugljan.
Tijdens uw Middellandse Zee cruise naar Zadar zult u ook het met palmen omzoomde kustpad waarderen. De meeste bezoekers kiezen ervoor om een bezoek te brengen aan het zeeorgel aan de zuidwestelijke kant van het schiereiland.

Het orgel werd door lokale architect Nikola Bašić ontworpen en voltooid in 2005 en bestaat uit een brede stenen trap die de zee in loopt. Golven duwen lucht in de reeks onderwaterbuizen en omhoog via nisjes in de treden, waardoor kalmerende muzieknoten gaan klinken.

Ontdek onze excursies

  Kroatië

  Natuur en glamour
  Natuur en glamour

  Een Middellandse Zee cruise naar Kroatië neemt u mee naar een land gezegend met een grote natuurlijke rijkdom, met bijna 2000 km aan rotsachtige, uitgeholde kustlijn en meer dan duizend eilanden, waarvan vele bedekt zijn met weelderige vegetatie.


  Een vakantie naar Kroatië biedt tevens veel stedelijke glamour met havens gevuld met jachten en vele cocktailbars - vooral op de hippe locaties zoals Dubrovnik en Hvar. Aan het noordelijke eind van de lange kustlijn van Kroatië bevinden zich in Istrië de meest ontwikkelde kustplaatsen van het land, naast oude Venetiaanse steden zoals Poreč en Rovinj en de eigenzinnige haven van Pula: thuisbasis van enkele indrukwekkende Romeinse overblijfselen. De met eilanden bezaaide Kvarnergolf, direct ten zuiden van Istrië, staat onder het beheer van de stad Rijeka en is een hoekvormige havenstad met een bruisend cultureel leven.

  Voorbij de Kvarnergolf ligt Dalmatia, een dramatische met bergen omzoomde kuststrook met eilanden. De belangrijkste stad van het noorden van Dalmatia is Zadar, waarvan de drukke centrale steegjes vol zitten met middeleeuwse kerken. De tweede stad van Kroatië, Split, is de belangrijkste stad van het zuiden van Dalmatia, een levendige en drukke haven met een eeuwenoud centrum rond het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus.