Funchal

Een mooie baai beschermd door glooiende bergen
De majestueuze kerk van de Incarnatie
De Cabo Girão-kliffen

Vind Middellandse Zee cruises

Funchal/Madeira

Proef de smaak van de rebuçados de funcho

Wanneer u in Funchal aankomt op een MSC cruise, gaat uw schip van anker in een baai beschermd door bergen die onmiddellijk achter de haven verschijnen. De naam Funchal is afgeleid van het Portugese woord voor venkel, funcho, wat nog steeds wordt gebruikt in traditionele snoepjes bekend als rebuçados de funcho die u overal op het eiland Madeira kunt vinden.
 
Een excursie neemt u mee naar het stadscentrum, waar u historische kerken zult bezoeken: van de A Sé-kathedraal met haar inlegplafond, tot de majestueuze kerk van de Incarnatieen de kerk van Carmo zonder grafkelder.

Een andere MSC excursie neemt u mee naar het dorpje Monte, van waaruit u het spectaculaire uitzicht op de baai van Funchal kunt bewonderen. U kunt een bezoek brengen aan de 18e-eeuwse kerk en het graf van de laatste Oostenrijkse keizer, Karel I en rondstruinen in de prachtige botanische tuinen. Maar als u van hoogtes houdt, is er niets indrukwekkenders dan de Cabo Girão en de 589 meter hoge klippen, behorend tot de hoogste van de wereld. Aan de voet daarvan vindt u verbouwd land bekend als Fajãs do Cabo Girão.

Als u op zoek bent naar een compleet uitgerust strand tijdens uw MSC cruise, neemt een andere excursie u mee naar Machico. Het werd gesticht in de 15e eeuw en is de plek waar de oudste religieuze gebouwen van het eiland te vinden zijn: de Capelados Milagres en de burchten São João Baptista en Nossa Senhora do Amparo gebouwd aan het begin van de 16e eeuw.

De meer levendige toeristische bezienswaardigheid is in Calheta, aan de zuidwestelijke kust. Prachtige jachten die de Atlantische Oceaan overvaren zijn aangelegd in de haven en als u daar wilt zwemmen, zijn er twee mooie stranden met goudkleurig zand. Ondanks de moderne gebouwen dateert Calheta uit het midden van de 15e eeuw. Hier maken ze “Aguardente”, de beste witte rum en een belangrijk basisingrediënt van het typische drankje van Madeira, de “Poncha”.

Must sees in Funchal

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Funchal

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Cais Sul Avenida Sà Carneiro (South Terminal)

  De haven bereiken per

  • Auto

   The port is open to motor vehicles between 8:00 am and 23:00 pm.
   Follow the signs for Funchal and Port or Pontinha.
   Auto
  • Vliegtuig

   Madeira Airport is less than a half-hour drive from Funchal’s city centre and port. There is a taxi rank immediately outside the airport building. 
   A bus service operated by the company SAM runs hourly at most times of the day, travelling from the airport to Funchal city centre and port.
   Vliegtuig

  Portugal

  Gouden stranden en gekleurde azulejos
  Gouden stranden en gekleurde azulejos

  Ooit was het een machtig zeevarend koninkrijk dat de handelsroutes naar Afrika, Zuid-Amerika en het Oosten domineerde, maar Portugal is vandaag de dag een vriendelijk, onopvallend plaatsje met een ontspannen sfeer en een fantastische kust. Het grootste deel daarvan is omzoomd door gouden stranden en eindeloze duinen.

  Veel van deze stranden strekken zich uit zo ver als u kunt zien en zijn zelden druk; zelfs in de hoge zomer. Maar omdat ze aan de krachtige stroom van de Atlantische Oceaan liggen is het er gevaarlijk om te zwemmen. 


  Het glooiende interieur is perfect om te voet, per kajak of op de fiets of zelfs te paard te verkennen - echter een groot deel van de charme van het land is te danken aan de mogelijkheden tot het langere luieren op het strand, dineren met heerlijk verse zeevruchten en ontspannen met een biertje terwijl u geniet van de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan. 


  Tijdens een vakantie naar Portugal is het erfgoed van de vroegere welvaart en kracht te zien in de historische steden; Lissabon,prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Taag, is vandaag de dag populair om haar grootse manuelijnse monumenten en middeleeuwse steegjes. 


  Een cruise naar Portugal biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira in de Atlantische Oceaan.