Leixoes

Clérigoskerk
Ribeira-district
Station São Bento

Mediterrane Cruises zoeken

Leixoes/Porto

Stad met een Barokke Schoonheid

Porto is de stad van de wijn en het wijnproeven bij zonsondergang, vol prachtige Barok en kleuren, aan de oevers van de rivier de Douro. Een levendige bestemming met een rijke geschiedenis, die haar bezoekers intense emoties en onvergetelijke herinneringen biedt.Vanaf uw MSC cruiseschip kunt u van boord gaan in de haven van Leixoes, waarvanuit u de mogelijkheid heeft om een complete tour de maken van de stad, een unieke excursie langs de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden, waaronder de Clérigos kerk.
Hier kunt u de 75-meter hoge toren beklimmen en wordt u bovenaan de 240 treden beloond met een fantastisch panoramisch uitzicht over Porto. Een andere must tijdens uw vakantie is een bezoek aan São Bento, dat wordt gezien als één van de mooiste stations van Europa. De binnenmuren van dit station zijn versierd met prachtige beschilderde terracotta tegels (azulejos genoemd) die de belangrijkste historische gebeurtenissen van Portugal uitbeelden. Ook de ijzeren Dom Luís brug, ontworpen door Gustave Eiffel, verdient het om bewonderd te worden, net als de Kerk van St. Franciscus en de Sé do Porto Kathedraal, het religieuze centrum van de stad.

Een excursie van MSC Cruises neemt u daarna mee naar Porto's oudste en kleurrijkste district: Ribeira. Dit Werelderfgoed is een Middeleeuwse plek op een onbegaanbare heuvel waar smalle geplaveide steegjes en steile, smalle straatjes een doolhof vormen tussen huizen met hoge, kleurrijke gevels, boven de oever van de Douro rivier.

In Ribeira raakt u niet uitgekeken op de kenmerkende scènes, en vindt u vele wijnbars en restaurants waar u kunt genieten van de lokale keuken. Uw MSC Cruises tour van Porto gaat verder met een wandeling door de mooiste straten in het centrum, zoals de Avenida dos Aliados, ter nagedachtenis aan de Portugese deelname aan de Eerste Wereldoorlog, en de Rua Santa Catarina, met prachtige gebouwen die bekleed zijn met azulejos.  

Must see places in Leixoes/Porto

Ontdek onze excursies

  Portugal

  Gouden stranden en gekleurde azulejos
  Gouden stranden en gekleurde azulejos

  Ooit was het een machtig zeevarend koninkrijk dat de handelsroutes naar Afrika, Zuid-Amerika en het Oosten domineerde, maar Portugal is vandaag de dag een vriendelijk, onopvallend plaatsje met een ontspannen sfeer en een fantastische kust. Het grootste deel daarvan is omzoomd door gouden stranden en eindeloze duinen.

  Veel van deze stranden strekken zich uit zo ver als u kunt zien en zijn zelden druk; zelfs in de hoge zomer. Maar omdat ze aan de krachtige stroom van de Atlantische Oceaan liggen is het er gevaarlijk om te zwemmen. 


  Het glooiende interieur is perfect om te voet, per kajak of op de fiets of zelfs te paard te verkennen - echter een groot deel van de charme van het land is te danken aan de mogelijkheden tot het langere luieren op het strand, dineren met heerlijk verse zeevruchten en ontspannen met een biertje terwijl u geniet van de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan. 


  Tijdens een vakantie naar Portugal is het erfgoed van de vroegere welvaart en kracht te zien in de historische steden; Lissabon,prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Taag, is vandaag de dag populair om haar grootse manuelijnse monumenten en middeleeuwse steegjes. 


  Een cruise naar Portugal biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira in de Atlantische Oceaan.