Lissabon

Een van de mooiste steden van Europa
Het Moorse Castelo de São Jorge
De indrukwekkende toren van Belém

Vind Middellandse Zee cruises

Lissabon/Cascais

Op de tonen van fado-muziek

Verspreid over een reeks van heuvels tegenover het glinsterende water van de brede monding van de Taag, is Lissabon een van de mooiste steden van Europa. Hoewel de moderne buitenwijken niet zo charmant zijn, is het historische centrum relatief klein en gemakkelijk binnen een dag te verkennen wanneer uw MSC cruise u meeneemt naar Lissabon.

Het oudste deel van de stad, de wirwar van straten die deel uitmaken van de Alfama, bevindt zich onder de spectaculair gelegen Moorse Castelo de São Jorge waarvan de vervallen muren tegenover een andere heuvel staan, de Bairro Alto of “bovenstad”, beroemd om haar bars, restaurants en bruisende uitgaansleven. De vallei tussen deze heuvels vormt de Baixa, of benedenstad.

In de hoge, indrukwekkende gebouwen die Baixa (benedenstad) vormen, vindt u enkele van de interessantste winkels en cafés van Lissabon. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om via een smal wandelpad de indrukwekkende Torre de Belém (toren van Belém) te bereiken, een iconisch symbool van Lissabon. Het is typerend voor de Manuelinestijl die populair was tijdens het bewind van Koning Manuel. De ramen en trappen zijn versierd met bogen en decoratieve symbolen die de verkenningen van Portugal in de Nieuwe Wereld vertegenwoordigen.

Het werd gebouwd als burcht om de monding van de rivier de Taag te beschermen en het duurde jaren voordat het voltooid werd. Ten tijde van de opening in 1520 stond het dichterbij het midden van de rivier - de aardbeving van 1755 verschoof de loop van de rivier. Vandaag de dag kunnen bezoekers de verschillende verdiepingen van de torenverkennen, waaronder een terras tegenover de rivier van waaruit artillerie zou zijn afgeschoten.
U klimt vervolgens een steile trap op, vier verdiepingen omhoog - met ingekaderd zicht op de rivier - tot een bovenste terras waar u een winderig uitzicht hebt op Belém.

Must sees in Lissabon

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Lissabon

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Santa Apolónia

  De haven bereiken per

  • Auto

   Lisbon is easy to reach, being well served by motorways and major roads. MSC Cruises has arranged special Park & Cruise rates for your additional convenience and comfort. Follow the signs for Baixa and then for Santa Apolónia, where the port is located.
   Auto
  • Trein

   The Santa Apolónia terminus train station is right beside the Cruise Port.
   Trein
  • Vliegtuig

   Lisbon airport is just a short drive from Cais de Santa Apolónia.  Taxis are available outside the airport entrance.
   Travel time: about 20 minutes depending on traffic.
   Vliegtuig

  Portugal

  Gouden stranden en gekleurde azulejos
  Gouden stranden en gekleurde azulejos

  Ooit was het een machtig zeevarend koninkrijk dat de handelsroutes naar Afrika, Zuid-Amerika en het Oosten domineerde, maar Portugal is vandaag de dag een vriendelijk, onopvallend plaatsje met een ontspannen sfeer en een fantastische kust. Het grootste deel daarvan is omzoomd door gouden stranden en eindeloze duinen.

  Veel van deze stranden strekken zich uit zo ver als u kunt zien en zijn zelden druk; zelfs in de hoge zomer. Maar omdat ze aan de krachtige stroom van de Atlantische Oceaan liggen is het er gevaarlijk om te zwemmen. 


  Het glooiende interieur is perfect om te voet, per kajak of op de fiets of zelfs te paard te verkennen - echter een groot deel van de charme van het land is te danken aan de mogelijkheden tot het langere luieren op het strand, dineren met heerlijk verse zeevruchten en ontspannen met een biertje terwijl u geniet van de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan. 


  Tijdens een vakantie naar Portugal is het erfgoed van de vroegere welvaart en kracht te zien in de historische steden; Lissabon,prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Taag, is vandaag de dag populair om haar grootse manuelijnse monumenten en middeleeuwse steegjes. 


  Een cruise naar Portugal biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira in de Atlantische Oceaan.