Arrecife de Lanzarote

Een onvergetelijk eiland
Een ‘Space Odyssey’-landschap
Vulkanische tunnels en artistieke creaties

Vind mediterrane cruises

Arrecife de Lanzarote

Waar lava en oceaan samenkomen

Een bezoek aan Arrecife, Lanzarote, neemt u mee naar een andere wereld. Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip, bevindt u zich in een maanlandschap dat ontstaan is door de samensmelting van oceaan en lava. Onvergetelijk. Het is de vulkanische aard van de Canarischeeilanden die dit gebied uniek maakt.
Als uw MSC cruise naar de Canarische Eilanden het eiland Lanzarote nadert, dan ziet Arrecife er vanuit de verte uit als een rij kleine witte huizen langs de kust. Het Castillo de San Gabriel dat boven de haven uitsteekt, is gebouwd in de 16e eeuw, maar vele malen gerestaureerd. Er is nu een museum te vinden, net als in het andere fort in Arrecife, het Castillo de San Jose.

De stad ligt op een rustige locatie waar u kunt genieten van een aangename wandeling. Als u op zoek bent naar iets spannenders, zou u een excursie kunnen boeken naar het Timanfaya Nationaal Park om de vulkanische activiteit die de heuvels heeft gevormd van dichtbij te kunnen zien, evenals ravijnen en de vreemde rotsformaties die het eiland karakteriseren. Hier filmde Stanley Kubrickenige scènes uit 2001: A Space Odyssey en de Timanfaya-vulkaan is nog steeds actief.

U kunt de perfecte samensmelting van natuur en de kunst van César Manrique bewonderen bij deJameos del Agua: grote vulkanische tunnels, gecreëerd door lava en gas. Op een aantal plekken zijn ze open en hier stroomt licht en water en ontstaan spectaculaire ondergrondse meren. Ze komen terecht in de zee bij Cueva de los Verdes, nog een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Bij de ingang van het park is El Diablo, een prachtige creatie van dezelfde Manrique. Het hele gebied van Los Volcanes, het Nationale Park, is zo uniek dat het door UNESCO werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Hier vindt u veel zeevogels en heel weinig mensen, allemaal geconcentreerd in El Golfo, het kleine, oude vissersdorp. Ook al is het dunbevolkt, u kunt er wel genieten van de verste vis en uitstekende restaurants.

Niet te missen in Arrecife de Lanzarote

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.