Barcelona

Antoni Gaudí’s Sagrada Família 
De middeleeuwse Barri Gòtic 
De hippe wijk El Raval

Vind Middellandse Zee cruises

Barcelona

Ramblas, een tijdloos symbool

Barcelona - Spanjes tweede stad en trotse hoofdstad en haven van Catalonië - is een bruisende stad, geen enkele andere stad in Spanje is zo stijlvol en energiek.


Een cruise-excursie naar het stadscentrum van Barcelona garandeert u dat u wereldbefaamde kunstmusea, designrestaurants, bars, galerieën en winkels tegenkomt. En Antoni Gaudí’s meesterlijke kerk, de Sagrada Família, en de wereldberoemde boulevard, de Rambla, zijn twee van de meest begeerlijke bezienswaardigheden op de excursielijst van alle mediterrane cruises.


Een vakantie in Barcelona kan beginnen met de Rambla, om vervolgens een bezoek te brengen aan de middeleeuwse kern van de stad, de Barri Gòtic. Maar er zijn nog veel meer andere centrale oude wijken om te ontdekken, van La Ribera - waar het geweldige Museu Picasso te vinden is – tot het hippe El Raval, waar coole bars, restaurants en boetieks te vinden zijn in de nabijheid van het prachtige moderne kunstmuseum, MACBA.


Ook wanneer u denkt dat u deze toeristische wijken goed kent, is er altijd wel wat te doen tijdens een MSC excursie - tapasbars verborgen in steegjes die eeuwenlang hetzelfde zijn gebleven, designboetieks in gerenoveerde oude stadswijken, goedkope lunches bij tavernes, gastronomische restaurants, ambachtelijke winkels en werkplaatsen, fin-de-siècle cafés, gerestaureerde middeleeuwse paleizen en buurtmarkten. 


Op de Passeig de Gràcia vindt u Gaudí’s Casa Batlló, ontworpen voor de industrialist Josep Batlló: de stenen gevel hangt in plooien, zoals huid, terwijl op het dak de gevierde mozaïek schoorstenen uitsteken evenals een kleine toren bekroond met een driedimensionaal kruis.


De berg van Montserrat ligt slechts 40 km ten noordwesten van Barcelona en is een populaire bestemming buiten de stad. U kunt er basilieken en kloosters bezoeken die zich bevinden op een open plein en er zijn adembenemende uitzichten te zien vanaf het terras.

Must sees in Barcelona

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Barcelona

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Muelle de Adosado

  De haven bereiken per

  • Auto

   Entering the city on the main approach roads, follow the signs for Rondes and then the B-10 Ronda Litoral, turning off for the terminal at Exit 21.
   Auto

   Parkeerinformatie

   WTC WORLD TRADE CENTER

   Moll de Barcelona s/n, East building, 1st Floor, 08039, Barcelona

   (naast de Balearia Terminal building)

   Tel: + 34 93 508 80 62
   E-mail:aparcament@wtcbarcelona.es


   U kunt de auto achterlaten in de parkeergarage en de gratis shuttle service nemen naar de haven.


   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises
   park_and_cruise_logo
   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv 4/5/6/8 € 80
   Auto/Suv 9 € 90
   Auto/Suv 10 € 100
   Auto/Suv 11 € 110
   Auto/Suv 13 € 130
  • Trein

   Barcelona Sants Railway Station is about 6km away from the port. There is both taxi and a bus service to the port from outside the station.
   Trein
  • Vliegtuig

   Barcelona Airport is just a 15 km (9-mile) drive away from the port. You can take a taxi from outside the terminal building. There is no direct bus connection between Barcelona Airport and the port, but you could take the Aerobus to Plaça Espanya and then travel to the port by Portbus or by taxi.


   Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!

   Vliegtuig

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.