Cádiz

Een prachtige barokke kathedraal 
Een mysterieuze stad aan zee
De geweldige Tavira Toren

Vind Middellandse Zee cruises

Cádiz/Sevilla

Mysterieuze, magische sferen

Cádiz behoort tot de oudste nederzettingen in Spanje en is een van de belangrijkste havens van het land.

Tijdens een MSC mediterrane cruise-excursie kunt u de oude binnenstad bezoeken, die zich bevindt op een schiereiland en er nog hetzelfde uitziet als vroeger, met grote, open pleinen, steegjes en hoge huizen met torentjes.

Door het effect van de zeelucht op het zachte kalksteen heeft het een aparte sfeer - het ziet er wat vervallen uit, maar tegelijkertijd vol mysterie.

Het Museum van Cádiz, het belangrijkste museum van de provincie, kijkt uit over het bladerrijke Plaza de Mina, het archeologische museum op de eerste verdieping biedt belangrijke vondsten en artefacten uit de rijke geschiedenis van de stad. Heel indrukwekkend, zelfs wanneer u geen liefhebber bent van hoogbarok, is de bezienswaardigheid en bijna afbrokkelende 18e-eeuwse Nieuwe Kathedraal.

Cádiz is een van Spanjes populairste cruisevakantiebestemmingen mede dankzij de kathedraal, die geheel omhuld is in steen, zonder enig goud en in perfecte proporties. Aan de rand van de Barrio del Populo, de oudste wijk van de stad die dateert uit de middeleeuwen, ligt de ‘oude’ of originele kathedraal, Santa Cruz.

Dit was een van de gebouwen die erg is aangetast door de Engelse aanval op Cádiz in 1596, waardoor de 13e-eeuwse kerk voor het grootste deel herbouwd moest worden. Een mooie gotische toegangspoort overleefde het, en daarbinnen vindt u een prachtig 17e-eeuws altaarstuk met standbeelden door Martínez Montañés. Een Romeins theater uit de 1e eeuw voor Christus is erachter opgegraven.

Veel recenter in de geschiedenis is het 18e-eeuwse herenhuis Torre Tavira, met de hoogste toren in de stad, van waaruit u een adembenemend uitzicht hebt op de daken en de zee in de verte. Daarnaast vindt u in een van de meest indrukwekkende barokke gebouwen in de stad, de kapel van de Hospital de las Mujeres die een prachtig schilderij van de hand van El Greco bevat.

Must sees in Cadiz

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Cadiz

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Puerto de la Bahía de Cádiz
  Darsena de Cádiz
  Plaza de España 17  11006

  De haven bereiken per

  • Auto

   Coming from the North (Seville and Jerez), take the AP-4 Barcelona to Cadiz motorway and exit at the junction signposted for the City Centre (Centro Ciudad – Plaza de España 17). 

   Coming from the Costa del Sol (Malaga), take the A7 motorway and turn off onto the A-381 motorway at the Los Barrios exit, heading towards Jerez de la Frontera. Take the AP-4 just outside Jerez de la Frontera in the direction of Cadiz and exit at the junction signposted for the City Centre (Centro Ciudad – Plaza de España 17).
   Auto
  • Trein

   There is a local train from the main San Fernando–Bahia Sur Station to the Cadiz city centre station on Plaza de Sevilla.
   There is also a bus service to the city centre, on two runs run by the T. G. Comes company: M – 010 and M – 011. These buses run every 20 minutes.
   Taxis are available from outside the station.
   Trein
  • Vliegtuig

   Jerez Airport is a 48 km (30-mile) journey from Cadiz City Centre and Port.
   There is a taxi rank immediately outside the airport building.
   Several bus services link the Airport, Jerez del Frontera city centre and Cadiz.
   Vliegtuig

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.