Malaga

Het Picasso Museum 
De bijzondere citadel van Gibralfaro
Een gastronomische bestemming

Vind Middellandse Zee cruises

Málaga

Tapas in alle smaken

Het elegante centrale gebied van Málaga - een bestemming tijdens uw MSC cruise rond het Middellandse Zeegebied - kan grotendeels worden bewandeld met als middelpunt de met marmer geplaveide Calle Marqués de Larios, die gevuld is met stijlvolle winkels langs de elegante doorgangsstraat.
Plaza de la Constitución, Málaga's belangrijkste plein, heeft een monumentale fontein omringd door slanke palmbomen en terrasjes met tal van cafés en restaurants. Het centrum van Málaga heeft bovendien interessante kerken en musea en niet te vergeten de geboorteplek van Picasso en het Museo Picasso Málaga, met een belangrijke collectie van werken door Málaga’s beroemdste zoon.

Bovenop de heuvel over het stadje vindt u de indrukwekkende burchten van de Alcazaba en Gibralfaro, formidabele overblijfselen van de zeven eeuwen dat de Moren hier aanwezig waren.

Málaga staat ook bekend vanwege de vis en bijbehorende visgerechten die u kunt proeven in de tapasbars en restaurants in de stad, evenals in de oude vissersdorpen van El Palo en Pedregalejo, nu opgenomen in de buitenwijken, waar er een promenade aan het strand is met een aantal van de beste marisquerías en chiringuitos (visrestaurants aan het strand) van de provincie.

Het indrukwekkende Alcazaba is de plek om te bezoeken als u een excursie aan wal doet. Het is duidelijk zichtbaar vanuit uw cruiseschip, aan de linkerkant van de ingang op de c/Acazabilla staat het Romeinse theater dat per abuis werd ontdekt in 1951 en dat nu - na opgraving en restauratie - een plek is voor verschillende buitenactiviteiten.

De citadel is ook Romeins, met blokken en pilaren van marmer tussen de Moorse bakstenen van de dubbele en drievoudige toegangspoorten. Boven de Alcazaba en eraan verbonden door een lange dubbele muur (de coracha), is het Gibralfaro-kasteel. Net als de Alcazaba is het mooi gerestaureerd en heeft het nu een interessant museum.

Must sees in Malaga

Ontdek onze excursies

  Reach the port

  Port of Malaga

  This section contains information on how to reach the port.

  Cruise Terminal:

  Dique de Levante

  Reach the port by

  • Car

   If you are hiring a car at the airport, take the following route to the port. Leave the airport on the MA21 and then continue along Av. Velazquez to the city centre or, alternatively, leave the airport on the MA21 and after 6 km (4 miles) take the exit for the MA22, signposted Malaga City Centre and Port.

   If you are hiring a car at the Maria Zambrano Railway Station, take the following route to the port: Join the Avenida Ingeniero Jose Maria Garnica and continue to the first roundabout, taking the third exit as if you were turning left, then continue along this road for 4 km (2½ miles) until you reach the port.

   Car
  • Train

   The Maria Zambrano Railway Station is only 4 km (2½ miles) from Málaga port. There is a taxi rank just outside the station.
   Train
  • Plane

   Malaga Airport is just 15 km (9 miles) from the city’s port. There is a taxi  rank outside the airport building.
   Travel time: about 18 minutes, depending on traffic.


   Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!

   Plane

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.