Santa Cruz de Tenerife

Cèsar Manrique's Parque Marìtimo
Het “zwarte kasteel”
De hoogste Spaanse berg

Vind Middellandse Zee cruises

Santa Cruz de Tenerife

Net zoals een schilderij

Wanneer u op reis gaat met een MSC cruise naar de Canarische Eilanden, verwelkomt de haven van Santa Cruz de Tenerife reizigers aan wal op de ramblas (wijde, met bomen omzoomde lanen) die leiden naar het centrale Plaza de España waar de franquistische architectuur het meest tot uiting komt.
Wanneer u op reis gaat met een MSC cruise naar de Canarische eilanden, verwelkomt de haven van Santa Cruz de Tenerife reizigers aan wal op de ramblas (wijde, met bomen omzoomde lanen) die leiden naar het centrale Plaza de España waar de franquistische architectuur het meest tot uiting komt. Mocht u terechtkomen in het oude deel van Santa Cruz de Tenerife, komt u kerken in een verscheidenheid van architecturale stijlen tegen, van de insulaire barok van de kerk van St. Francis tot de koloniale Canarische stijl van de kerk van de Concepción, of de 18e-eeuwse Iglesia del Pilar, gebouwd op een oude hermitage.

Als u van uw cruiseschip van boord gaat, kunt u het Garcìa Sanabria parkbezoeken, met het museum van buitenbeelden, Esculturas al Aire Libre, waar een tropische omgeving wordt samengevoegd met de hedendaagse kunst van Mirò, Guinovart, Domìnguez, Moore en vele anderen. Een plek om niet te missen is het Parque Marìtimo, ontworpen door de Canarische artiest-architect Cèsar Manrique, met 5000 palmbomen van 300 verschillende soorten, drie zwembaden gegraven in lavasteen, een strand, bars en restaurants.

U kunt uw excursie voortzetten naar de Caleta de Negros, waar u een van de best behouden gebleven kastelen van het eiland San Juan kunt vinden, het zogenaamde Castillo Negro (zwarte kasteel) omdat het werd gebouwd met lavasteen. Stranden: Playa de las Teresitas is een van de mooiste stranden van de noordkust van Tenerife met palmbomen, een warme bries en verfrissende wateren.

Het ligt net buiten de stad, in het dorp San Andrés. Als u dol bent op veelkleurige papegaaien, pinguïns en zeedierenshows, kunt u op excursie gaan naar Loro Parque, de moderne dierentuin in Puerto de la Cruz: een ideaal uitje voor het hele gezin.

Tenerife heeft de hoogste berg van Spanje: de Teide, een actieve vulkaan die 3718 meter hoog is, die te vinden is in het park met dezelfde naam. Zelfs in het warmste seizoen biedt het de ervaring van een wandeling door het tropische klimaat van de stranden naar het alpiene klimaat van de bergtoppen.

Must see places in Santa Cruz de Tenerife

Ontdek onze excursies

  Reach the port

  Port of Santa Cruz de Tenerife

  This section contains information on how to reach the port.

  Cruise Terminal:

  Avenida de Francisco La Roche 49
  38001 Santa Cruz de Tenerife
  Southern Quay

  Reach the port by

  • Car

   Ferry connections to the island are provided by Fred Olsen and Armas. From the ferry terminal take the TF1 highway to Santa Cruz de Tenerife Port for the Cruise Terminal.
   If driving from Tenerife North Airport (Los Rodeos), take the TF-5. It will take you around 15 minutes to complete the 7½ mile drive.
   If driving from Tenerife South Airport (Reina Sofia), take the TF-1. It will take you around 55 minutes to complete the 39 mile drive.
   Car
  • Plane

   There are two airports on Tenerife, both serving international and domestic flights: Tenerife Norte (Los Rodeos), which is 12 km (7½ miles) from the port, and Tenerife Sud (Reina Sofia), which is 63 km (39 miles) from the port along highway TF1. Taxis and bus services are available immediately outside the airport buildings.
   Titsa buses operate economical services between the airports, port and bus station in Plaza España.
   Plane

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.