Valencia

Een stijlvolle Spaanse stad 
Het doolhofachtige Barrio del Carmen
De iconische Ciudad de las Artes y Ciencias

Vind Middellandse Zee cruises

Valencia

De sporen van een Romeins en Moors verleden

Voor velen biedt Valencia's plek aan de Middellandse Zee genoeg reden om de stad te bezoeken. Als de derde grootste stad van Spanje en een van de belangrijkste haltes tijdens een MSC mediterrane cruise is Valencia eindelijk van haar provinciale reputatie af.

In de laatste 15 jaar dat het grote iconische Ciudad de las Artes y Ciencias culturele complex is opgericht, biedt de moderne plek steeds meer hippe nieuwe bars, restaurants en boetieks en hebben zij het historische centrum van de stad weer nieuw leven ingeblazen. Valencia heeft ook haar strand en haven opnieuw ingericht, wat duidelijk te zien is vanuit uw cruiseschip


Desalniettemin, ondanks de grootte en hippe nieuwe plekken, blijft Valencia nuchter en bescheiden. Valencia biedt ook een van de beste uitgaanslevens van het Spaanse vasteland. Het meest sfeervolle gebied van de stad is ongetwijfeld het doolhofachtige Barrio del Carmen (in Valenciano “de Carmé”), ten noorden van de Mercado Central tot de Río Turia en het gaat verder naar de Torres de Serranos en ligt ten westen van de Torres de Quart. Deze ooit verwaarloosde wijk wordt almaar vernieuwd, met gebouwen die worden gerenoveerd en stijlvolle cafés die worden geopend naast de afbrokkelende stadshuizen, wat zorgt voor een ongelooflijke levendige en aparte sfeer. 


Het oudste deel van Valencia is bijna volledig omringd door een grote lus van de Río Turia, wat nu een aangelegd park is aan de rivierbedding. In 1956, toen een erge overstroming het overgrote deel van de oude binnenstad had verwoest, werd de rivier omgeleid. De oude stenen bruggen bleven, maar de rivierbedding herbergt nu fietspaden, voetpaden en voetbalvelden, evenals de verbazingwekkende Ciudad de las Artes y Ciencias, Europa's grootste culturele complex. 


De architectuur zelf is simpelweg prachtig: het is zeker de moeite waard om hier te komen en de mooie gebouwen te bewonderen die omringd worden door enorme ondiepe plassen.

Must sees in Valencia

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Valencia

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Terminal Cruceros Tras - Mediterranea (Acciona)

  De haven bereiken per

  • Auto

   Valencia Port is easy to get to and well signposted from the city centre. Take the V30 highway if arriving from outside the city.
   Auto

   Parkeerinformatie

   TRASMEDITERRANEA
   Valencia - Parking at terminal on your own
    
   Address: Trasmediterranea Parking
   Muelle Poniente s/n 46024
   Tel. 0034 96 316 48 19
         0034 606 09 08 73 
         0034 607 85 03 46 
    
   De parkeerplaats is gelegen op slechts een paar minuten van de Cruise Terminal. Er is daarom geen shuttle service aanwezig. 
   MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo

   VERVOER DAGEN PRIJZEN
   Auto 8 € 70
   Auto 8 € 85
  • Trein

   You can travel from Valencia’s main stations to the cruise terminal by Metro or taxi. There are taxi ranks just outside each of the stations. Depending on the station you initially arrive at in Valencia, you will want to take one of the following Metro lines to reach the port.
   From Joaquin Sorolla/Jesus Railway Station: line 5 directly to Grau/Canyamelar station. The Cruise terminal is 1.5 km south of this station.
   From the Norte Railway Station or Xativa Metro Station: lines 3 or 5 to Maritim-Serreria station, then take line 6 to Grau/Canyamelar station. The Cruise terminal is 1.5 km south of this station.
   Trein
  • Vliegtuig

   Valencia’s Manises Airport is just 15 km (9 miles) from the port. If driving, follow the airport road to the junction with the V-30 Madrid-Valencia highway, which will take you directly to the port. Taxis are available immediately outside the airport buildings.  
   Travel time: about 25 minutes, depending on traffic.
   Vliegtuig

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.