Brest

Pont de Recouvrance
Les Ateliers des Capucins
Phare du Petit Minou

Vind Noord-Europa cruises

Brest

The Shy Princess of the Atlantic coast

Brest is een havenstad in Bretagne, dat ligt aan de westkust van Frankrijk. Uw MSC cruise neemt u mee op ontdekking van een plek vol charme, geschiedenis en cultuur, gelegen in een natuurlijke baai waarvan de schoonheid u zal overrompelen.

 
Er zijn veel dingen te zien in Brest, waaronder de Tanguy-toren met historische vondsten uit de stad die dateert uit de oudheid tot de periode van de wereldoorlogen. Een ander instituut dat de moeite waard om te bezoeken, is het Nationaal Maritiem Museum, gevestigd in Château de Brest met een echte onderzeeër.
 
Om uw tour in Brest te beginnen, kunt u langs de Rue de Siam lopen, een levendige commerciële wijk. Het uiterlijk van de weg is in volledige jaren vijftig stijl. Zowel hier als de hele wijk tussen Pont de Recouvrance en het stadhuis zijn gevuld met grote woongebouwen met meerdere verdiepingen, symmetrisch gerangschikt op een perfect rechte as.
 
Pont de Recouvrance, die de dokken en de militaire haven domineert, werd in 1954 gebouwd met een verticaal hefwerktuig. Het was voor een lange tijd de grootste hijsbrug van Europa en is ongetwijfeld een tussenstop die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Brest tijdens een MSC-cruise. 
 
Een andere interessante plaats aan de haven is Les Ateliers des Capucins, een reeks gebouwen die uitkijken op de zee, gebouwd in de 19e eeuw. In 2009 werden ze omgevormd tot een cultureel en commercieel centrum. In de baai van Brest kunt u ook de prachtige Phare du Petit Minou zien, een vuurtoren uit 1848 die tegenover het gelijknamige fort staat en door een stenen brug in de gemeente Plouzané met het vaste land is verbonden. Afgestemd op de vuurtoren van Portzic, had de Petit Minou meer dan honderdvijftig jaar langs de veiligste route schepen geleid om zich een weg te banen door het natuurlijke kanaal dat Brest naar de Atlantische Oceaan verenigt.

Ontdek onze excursies

  Frankrijk

  De Atlantische bries
  De Atlantische bries

  Bretagne en Normandië zijn allebei typisch Frans maar hebben ieder ook een unieke identiteit en behoren tot de meest intrigerende en onderscheidende regio's van Frankrijk.


  Bezoekers kunnen één of beide plaatsen verkennen tijdens een MSC Noord-Europa cruise, waarbij u de prachtige kans krijgt om te ontdekken wat het land te bieden heeft. Beschutte witte zandstranden en wilde ruige kustlijnen, statige middeleeuwse burchten en mysterieuze megalieten, sierlijke gotische kathedralen en adembenemende architectuur en heide bezaaid met wilde bloemen en diepe oerbossen. Misschien het beste van alles is de heerlijke en uitbundige gastronomie: van de zeevruchtfestijnen in de talloze kleine havens tot de rijke, scherpe kazen van landelijk Normandië.

  Een cruise naar Normandië neemt u ook mee naar de geliefde grote havens van het gebied: Rouen, Dieppe, Cherbourg en Le Havre. In het binnenland is het een mooie vruchtbare gordel van rustige weilanden, waar de meeste bezoekers meteen richting de restaurants gaan van de Pays d'Auge en de Suisse Normande. Hoewel de geneugten van Normandië misschien minder intens zijn dan die van Bretagne beschikt Normandië ook over een redelijk aantal stranden. Deze variëren van het kiezelstrand van het mooie Étretat tot de uitgestrekte zandstranden die het westelijke schiereiland Cotentin omlijnen.