Ilulissat

Excursies met sleehonden

Walvis Spotten

Geluiden van IJsbergen

Vind Noord-Europa cruises

Ilulissat

Het IJsbergen Paradijs

Elke stad staat wel bekend om iets en Ilulissat staat bekend als het paradijs in het midden van het ijs. Het is geen toeval dat de naam van de stad ‘’ijsberg’’ betekent in Groenland: de grootste gletsjer ter wereld buiten Antarctica ligt in dit gebied en het is ook waarschijnlijk dat de ijsberg die de Titanic deed zinken hier zijn reis begon.

 
Het volstaat om u ogen even te sluiten en in stilte te luisteren naar de geluiden en echo van het ijs terwijl het transformeert en beweegt. Wordt meegesleurd en dompel uzelf onder in een werkelijk magische en suggestieve atmosfeer. Dankzij uw vakantie bij MSC Cruises heeft u de mogelijkheid om een van de populairste toeristische bestemmingen in Groenland te bezoeken. Dit UNESCO-werelderfgoed ligt in de Kangia-fjord, waar archeologische vondsten van 3500 jaar oud hadden onthuld dat dit één van de grootste locaties was die werden bewoond door de Inuit Saqqaq-en Dorset-stammen. 
 
Ilulissat is omringd door ijssculpturen. U kunt deze werkelijk ongelofelijk natuurlijke kunstwerken bewonderen, maar deze plaats bevat ook andere verrassingen. Liefhebbers van wilde natuur kunnen genieten van tal van excursies in de heuvels of tussen de ruïnes van oude dorpen. Bovenal kunt u deelnemen aan twee typisch lokale activiteiten: excursies met sleehonden en walvissen spotten. Mis deze kans niet om een slee te besturen, het is een onvergetelijke avontuur en ervaring. De honden beginnen aan hun kettingen te trekken met de eerste sneeuwval van elk jaar, en ze helpen u graag op de paden die ze al eeuwenlang bewandelen. De rondvaarten excursies aan de andere kant bieden de unieke mogelijkheid om de bultruggen die dicht bij Ilulissat zwemmen te zien en te observeren terwijl ze in hun natuurlijke habitat spelen.

Ontdek onze excursies

Geachte gast,


Bedankt voor het bezoeken van de MSC Cruises-website.


Onze website is in aanbouw om de klantervaring te verbeteren, dus het is onmogelijk om uw reservering te bevestigen tot 15th Dec. om 08:00 uur.

Als er in de tussentijd vragen zijn, aarzel dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen tijdens kantooruren of via e-mail.


Onze vertegenwoordigers in het MSC Contact Center zijn beschikbaar om verdere informatie te verstrekken.


Onze excuses voor dit ongemak.


Bedankt voor uw begrip


MSC Cruises

Groenland

Amid Glaciers and Whales
Amid Glaciers and Whales

Het lijkt erop dat we Erik the Red kunnen danken voor de benaming van dit gigantische eiland "groen land", ondanks het feit dat het eigenlijk kaal en ijzig is in plaats van bedekt met velden.


Duizend jaar geleden geloofden de eerste Europeanen - IJslandse kolonisten - de beloften van de Noormannen en volgden hem om zich te vestigen aan de kusten van Groenland. De Inuit arriveerden ongeveer tweehonderd jaar later uit Noord-Amerika en pasten zich veel beter aan het extreme klimaat dan de eerste kolonisten.


Denemarken nam dit gebied pas officieel in bezit in de 18e eeuw en tegenwoordig heeft het land zijn eigen vorm van zelfbestuur. Een MSC-cruise brengt u naar het kleine dorp Ilulissat, dat uitkijkt op de baai van Bafiin; Nuuk, de hoofdstad van Groenland, gelegen aan de westkust, met iets minder dan twintigduizend inwoners en het prachtige culturele centrum Katuaq; Qaqortoq, gelegen op het zuidelijk punt van het eiland, tegenover het prachtige meer Tasersuaq. Tijdens uw MSC-cruise kunt u een excursie maken en op zoek gaan naar walvissen of sta dichtbij de gezichten van de ijsbergen die uitsteken in de zee.