Seydisfjordur

Seydisfjordur Kerk
Gufufoss Watervallen
Tvisongur

Bekijk alle Noord-Europa cruises

Seydisfjordur

Een heerlijke wandeling door de fjorden van IJsland

Een plek waar de watervallen  ‘’zingen’’, vol met kleurrijke houten huizen omringd door met sneeuw bedekte bergen. Welkom bij Seydisfjordur, IJlsland, de volgende bestemming in de oostelijke fjorden op uw MSC Cruise.

 
Het is een klein vissersdorp met 700 inwoners: een enkele, grote, gastvrije, vriendelijke familie die zijn goedheid graag deelt met toeristen en bezoekers. Seydisfjordur is rijk aan geschiedenis en creativiteit en zal u verrassen met zijn prachtige wandelpaden en bloeiende kunst scene. Het is om deze reden dan ook de thuisbasis van een internationale gemeenschap van muzikanten, ambachtslieden en studenten. 
 
Een van de symbolen van de stad, een van de meest herkenbare in IJsland, is ongetwijfeld de blauwe kerk van Seydisfjordur. Met zijn kleur en stijl is het een toeristische bestemmingen geworden die u niet mag missen. De kerk stond oorspronkelijk op de boerderij Dvergasteinn en werd in 1882 overgebracht naar Vestdalseyri, maar in 1894 werd het verwoest en beschadigd door een enorme storm. De kerk werd vervolgens herbouwd, deze keer binnen het schiereiland, en bleef daar tot 1920 toen het werd overgebracht naar het hart van Seydisfjordur. In 1989 werd de blauwe kerk opnieuw beschadigd door een brand tijdens de renovatie van het gebouw en het pijporgel werd vernietigd door de vlammen. 
 
In de buurt van het dorp Seydisfjordur kunt u ook de Gufufoss-watervallen bewonderen, een van de grootste en meest opvallende in het gebied waarvan de naam betekent ‘’stoom valt’’. De weg die het plateau oversteekt om deze betoverde plek te bereiken, is gevuld met prachtige uitzichten die u niet mag missen. Om uw tour af te sluiten gaat u naar Tvisongur, een ‘’geluid’’ sculptuur samengesteld uit vijf koepels, gebouwd in 2012 door de Duitse kunstenaar Lukas Kühne. Binnen in het beeldhouwwerk, gelegen op een berg boven de stad, kunt u geluiden, gefluister en gezang horen, waardoor een werkelijk unieke, suggestieve atmosfeer ontstaat. 

Ontdek onze excursies

  IJsland

  Fonteinen van lava tussen het ijs
  Fonteinen van lava tussen het ijs

  Een vakantie in IJsland staat gelijk aan het ontdekken van een nieuwe wereld. Zelfs als u een prima idee hebt van het land, zal dit eiland u met zekerheid verrassen.


  Niet veel mensen weten dat Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, een intens artistiek en sociaal leven kent. En ook niet dat de natuur van IJsland zo weelderig is dankzij het feit dat het in de zomer enorm zacht is en dat het in de winter, wanneer de lucht wordt gesierd door de kleuren van het noorderlicht, niet zo koud is als u zou denken.

  IJsland biedt enorm veel zoals de kokende modderpoelen, de ongelooflijke geisers, de gletsjers, de watervallen en nog veel meer. Begin met vogelspotten bij het Mývatn-meer of ga op een excursie om de walvissen te zien. De zee van IJsland is een van de beste plekken ter wereld om deze enorme zoogdieren van dichtbij te kunnen zien.
  Als u van ijs houdt, kunt u een bezoek brengen aan Jökulsárlón, de grootste bevroren lagune van het land. Het is de plek waar de Breiðamerkurjökull-gletsjer samenkomt met de wateren van de Atlantische Oceaan. 


  Als u van plan was om te ontspannen is het interessant om te weten dat er 170 geothermale baden zijn in IJsland, zoals de sublieme en therapeutische Blue Lagoon, ongeveer 40 km verwijderd van Reykjavík. Het is een groot bad gevoed door een warmwaterbron die water stroomt bij een temperatuur van tussen de 37 en 39 °C en die rijk is aan mineralen en therapeutische eigenschappen bezit.