Haugesund

Djupadalen
Nordvegen Historisch Centrum en Viking Nederzetting
Steinsfjellet

Bekijk alle Noord-Europa cruises

Haugesund

Ontdek de eerste Viking nederzetting

In de inham Karmsundet, genesteld in de Noorse bossen, staat een oude Viking nederzetting gesticht door koning Harald Fairhair: Haugesund.

Uw MSC Cruise laat u deze verborgen parel ontdekken: als een klein dorp begon het in de loop van de tijd een stedelijk gebied van groot commercieel belang te worden. Het roze gebouw in het stadhuis is kenmerkend voor het gebied, een van de beste voorbeelden van neoklassieke gebouwen in Noorwegen en werd uitgeroepen tot het mooiste paleis in Haugesund. Het is ontworpen door de architecten Gudolf Blakstad en Herman Munthe-Kaas in de 20e eeuw. 
 
Deze stad is de perfecte plek voor diegenen die van ongerepte natuur houden, omdat het hele gebied vol paden loopt die door het bos leiden. Het recreatiegebied Djupadalen ligt bijvoorbeeld in de buurt van het centrum van Haugesund en is de beste plek om het hele jaar door te wandelen. In de zomer kunt u zwemmen in Eivindsvannet, een klein, charmant meer dat ook ideaal is voor een wandeling, een picknick in de buitenlucht of gewoon een dag ontspanning. Mooi, natuurlijk en stimulerend, dit is een prachtige plek om je benen te strekken.
 
Om te genieten van het uitzicht op de stad en de Noordzee, kunt u ook een bezoek brengen aan Steinsfjellet, slechts op een korte afstand van Haugesund. Op heldere dagen kunt u prachtige vergezichten bewonderen die zich er kilometers lang omheen uitstrekken. Steinsfjellet is niet alleen een berg, maar ook een heerlijke recreatieve plek voor lange wandelingen en duiken in de Noorse natuur.
 
Om de geschiedenis en cultuur van Haugesund te leren kennen, is er niets beters dan een bezoek brengen
aan het Historisch Centrum van Nordvegen, waar u informatie kunt vinden over de vorsten die de kust van Noorwegen vanuit Avaldsnes, 10 km verder naar het zuiden, beheersten. Sommige van deze koningen zijn bekend omdat ze vereeuwigd zijn in oude Noorse epen en liederen, terwijl anderen zijn geïdentificeerd dankzij archeologie. In het Historisch Centrum van Nordvegen wordt hun verhaal verteld met behulp van gereedschappen van onze tijd; het is een grandioze, informatieve plek, maar ook een beetje magisch, waardoor bezoekers een glimp opvangen van de wereld van noordelijke godheden, waardoor ze heksen en oude Viking krijgers ontmoeten.

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.