Sint-Petersburg

Een legendarische Baltische zeehaven
De Nevsky Prospekt
Het Winterpaleis en de Hermitage

Vind Noord-Europa cruises

Sint-Petersburg

Aan het hof van de tsaar

Wanneer u rondreist op de Baltische Zee met MSC Cruises, zult u in Sint-Petersburg aan de kade komen.
 
Het hedendaagse Sint-Petersburg is een verfijnde hoofdstad van het tsaristische rijk, de bakermat van de communistische revolutie van 1917 en een symbool van Russisch stoïcisme als gevolg van het heroïsch trotseren van een driejarige nazi-belegering tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is geleidelijk overgegaan op de moderniteit zonder afbreuk te doen aan de oude pracht en charme, vol winkelcentra die zij aan zij staan met weelderige paleizen. U komt in een prachtige stad terecht wanneer u uit uw MSC cruiseschip stapt. Het is misschien wel de mooiste stad van heel Rusland.

MSC Noord-Europa cruises bieden excursies naar het centrum van Sint-Petersburg aan de zuidoever van de Neva, waar de krommende rivier de Fontanka de zuidelijke grens vormt. Het gebied binnen de Fontanka wordt opgesplitst door een reeks van straten die beginnen bij de gouden torenspits op het Admiraliteitshof aan Neva's zuidoever.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bevinden zich in en rond de Nevsky Prospekt, de ruggengraat en het hart van de stad van de afgelopen drie eeuwen dat zich uitstrekt vanaf het Alexander Nevsky-klooster tot aan het Paleisplein. Het 200 m lange barokke Winterpaleis op de oevers van de rivier de Neva is het grootste en meest weelderige paleis van de stad en was tot de revolutie van 1917 de ambtswoning van de tsaren, hun hofhouding en 1500 bedienden.

Vandaag de dag vindt u in het paleis een van 's werelds bekendste musea, de Hermitage, in 1852 gelanceerd als het eerste openbare museum van Rusland. De Hermitage-collectie omvat meer dan drie miljoen schatten en kunstwerken, van oud-Scythisch goud en enorme urnen van malachiet tot kubistische werken. Na de uitgebreid gedecoreerde publieke ruimten en de gouden collectie, omvat het meest populaire deel moderne Europese kunst uit de negentiende en twintigste eeuw.

VOORDAT U GAAT

Vanaf 1 oktober 2019 kunnen sommige cruisepassagiers die St. Petersburg (Rusland) bezoeken dit doen met een e-visum, dat maar voor sommige nationaliteiten beschikbaar is en dat eveneens voor de cruise moet worden verkregen. Raadpleeg de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie voor alle informatie, inclusief welke nationaliteiten in aanmerking komen, openingstijden en procedures om het e-visum te verkrijgen.
Als alternatief blijft de huidige procedure van kracht: alle MSC-gasten die St Petersburg bezoeken met een MSC excursie hebben geen visum nodig en profiteren van de gebruikelijke voordelen van alle MSC Excursies (directe assistentie tijdens de excursie, verzekering, voorrang bij het uitstappen, etc). Onze kantoren staan tot uw beschikking om eventuele twijfels te beantwoorden of om aanvullende informatie te verstrekken indien nodig.

Must sees in St. Petersburg

Ontdek onze excursies

  Rusland

  Een grote kracht
  Een grote kracht

  Europees Rusland strekt zich van de grens van Wit-Rusland en Oekraïne uit tot aan het Oeralgebergte, op meer dan 1000 km ten oosten van Moskou. Zelfs zonder de rest van de Russische Federatie is het nog steeds het grootste land van Europa.

  Rusland was ooit een krachtig tsaristisch rijk en een communistische grootmacht en blijft reizigers fascinerenMoskou, Ruslands bruisende hoofdstad, combineert de hectische energie van een oosterse stad met het kosmopolitische gevoel van een westerse stad. 


  De metropool kan nogal overweldigend zijn door de stroom van bezoekers en opmerkelijke architectuur. Van de  tsaristische paleizen van het Kremlin en de koepels van de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods tot aan de monumentale relikwieën van de communistische jaren en de enorme hedendaagse bouwprojecten. 


  Sint-Petersburg daarentegen, de tweede stad van Rusland met haar mooie grachten en sierlijke gebouwen, wordt “het Venetië van Noord-Europa” genoemd. 


  Een cruise naar Rusland biedt u een unieke kans om deze zeehaven te bezoeken, die in de achttiende eeuw werd gesticht door tsaar Peter de Grote en was bedoeld om te wedijveren met het beste van de West-Europese elegantie

  Vandaag de dag zijn de bewoners van deze stad veel meer ontspannen en stukken vriendelijker dan die van de hoofdstad. De locatie in de delta van de rivier de Neva is ongeëvenaard en biedt oneindige uitzichten over het water.