Dover

De legendarische White Cliffs
De middeleeuwse kerk St Mary-in-Castro
De Great Tower

Vind Noord-Europa cruises

Dover/Londen

Zo ver het oog reikt

Wanneer u met een MSC cruise naar Dover reist, is de meest interessante bezienswaardigheid van de haven het kasteel. Mis ook zeker niet een wandeling langs de legendarische White Cliffs, die de stad domineren en lang een inspiratiebron zijn geweest voor geliefden, reizigers en soldaten die naar de oorlog vertrokken.
 
Het was in 1168, een eeuw na de Verovering, dat de Normandiërs het uitzichtpunt bouwden dat nu uitkijkt over het grootste deel van Dover Castle. Het is een uitstekend gepositioneerd verdedigingscomplex dat tot aan de jaren 1980 onafgebroken werd gebruikt als militaire installatie. Veel eerder hadden de Romeinen Dover op de kaart gezet toen ze de haven kozen als basis van hun noordelijke vloot en hier een vuurtoren bouwden om de schepen de riviermond binnen te leiden.

Naast de stevige zeshoekige overblijfselen hiervan staat een Saksisch gebouwde kerk, St Mary-in-Castro, die dateert uit de zevende eeuw. Verder de heuvel op vindt u de indrukwekkende en goed bewaarde Great Tower, die door Hendrik II van Engeland gebouwd werd als paleis. Binnen is het weelderige koninklijke hof van koning Hendrik nauwgezet nagebouwd. Alles van de potten en pannen in de keuken tot de wandtapijten in de vertrekken van de koning zijn zorgvuldig onderzocht en nagemaakt; waar mogelijk met behulp van de materialen en methoden van die tijd.

Vierenzestig kilometer ten noordwesten van Dover biedt MSC Noord-Europa cruises ook excursies naar Leeds Castle dat meer lijkt op een paleis uit een sprookje dan op een verdedigingsburcht. De bouwwerkzaamheden van het kasteel begonnen rond het jaar 1120, half op een eiland in het midden van een meer en half op het vasteland omringd door aangelegd parklandschap.

Na eeuwen van koninklijk en adellijk eigendom (en minder glamoureus, het dienst doen als gevangenis) is het kasteel nu de plek van conferenties en sportieve en culturele evenementen, terwijl op de kasteelgronden een prachtige volière te vinden is met prachtige en kleurrijke exotische exemplaren, evenals goed verzorgde tuinen en een redelijk uitdagend doolhof.

Must sees in Dover

Ontdek onze excursies

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.