St. Helier

Elizabeth Castle
Liberation Square  
Standbeeld van de Pad

Bekijk alle Noord-Europa cruises

St. Helier/Jersery

The Deep Blue Waters of the English Channel

Saint Helier is te vinden op het Kanaaleiland Jersey, de grootste in het Engelse Kanaal en is een van de twaalf gemeenten. Saint Helier is tevens ook de hoofdstad van het Kanaaleiland Jersey die zijn naam dankt aan Saint Helier, een ascetische kluizenaar die op het eiland leefde in de 6e eeuw. 

 
Op uw MSC Cruise krijgt u de kans om deze extravagante plek vol charme, geschiedenis en cultuur te verkennen.
 
Tot het einde van de 18e eeuw bestond Saint Helier voornamelijk uit een reeks huizen, winkels en pakhuizen die zich uitstrekten langs de kustduinen naar beide kanten van de kerk en de aangrenzende markt. Tegenwoordig zijn veel plaatsen in deze prachtige stad formeel vermeld als speciale interesseplaatsen door het Jersey Department of Planning and Environment.
 
Een daarvan is Elizabeth Castle, een donker stenen kasteel gelegen op een eilandje aan het einde van de baai waar Saint Helier ligt. Het huidige gebouw is vernoemd naar Elizabeth I, die koningin van Engeland was in de 16e eeuw toen het kasteel werd gebouwd.
 
Het brandpunt van de stad is Liberation Square, gebouwd in 1995 om de 50e verjaardag van de bevrijding van Jersey te vieren. In het midden van het plein staat een monument ter nagedachtenis aan het einde van de Duitse bezetting na de Tweede Wereldoorlog. Er is een groot bevrijdingsbeeld in het midden van de fontein met een groep burgers die een vlag van het Verenigd Koninkrijk in de wind blaast. Ten noorden van het plein ligt Hotel Pomme D’Or, dat tijdens de bezetting door de nazi’s werd gebruikt als hoofdkwartier. 
 
Een van de meest curieuze kenmerken van Saint Helier is een beeld van een pad. Het eiland is eigenlijk de enige in het Kanaal die beschikt over een soort inheemse pad, een Britse variant die uniek is en verschilt van de andere soorten van Engeland, die een beschermde status krijgen en worden gecontroleerd om de overlevingskans te vergroten.

Ontdek onze excursies

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.