Göteborg

Het mooiste stadslandschap van Zweden
De kronkelende Rosenlundkanalen
Het Trädgårdsföreningen park

Vind Noord-Europa cruises

Göteborg

Ontspannen elegantie

Van alle steden in het zuiden van Zweden is de grootste de westelijke havenstad Göteborg, die u kunt zien vanaf uw schip tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa.
 
Göteborg, in 1621 door Nederlanders gesticht, beschikt over neoklassieke architectuur, een aantal parken die bezaaid zijn met beeldhouwwerken en een gastvrije en ontspannen sfeer. Het stadslandschap, dat bestaat uit brede lanen, elegante pleinen, trams en grachten, is niet alleen één van de mooistein Zweden maar is ook de thuisbasis van de grootste Scandinavische luchthaven, wat Göteborg een kosmopolitische bestemming maakt.

De beste manier om op excursie te gaan is om langs de grachten van de stad te varen richting de oude wijk. De straten van het historisch centrum, ingesloten door de Göta-rivier in het noorden en de kronkelende Rosenlundkanalen in het zuiden, worden geflankeerd door majestueuze gevels, interessante markten en een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Zoals het uitstekende Stadsmuseum en de Maritiman, naast de haven, waar nautische tentoonstellingen te bewonderen zijn.

Wanneer u de gracht oversteekt, die langs de rand van het historische centrum stroomt, komt u terecht in Trädgårdsföreningen park, dat in de zomer gevuld is met veelkleurige bloemen waardoor het een populaire locatie is voor een picknick. Verder naar het zuiden, richting het moderne centrum, komt u terecht in Avenyn, de straat met de opzichtige bars en restaurants. Aan het ene eind van Avenyn vindt u het moderne Götaplatsen, het belangrijkste plein van de stad waar Carl Milles' standbeeld van Poseidon staat: een enorme bronzen spierbundel met een woeste gezichtsuitdrukking.

Must sees in Goteborg

Ontdek onze excursies

  Zweden

  Weelderige bossen en open ruimtes
  Weelderige bossen en open ruimtes

  Een vakantie naar Zweden laat u voornamelijk een land van bossen en meren zien. De dorpen en steden van Zweden zijn volgens Europese normen klein en zijn vooral te vinden in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Zweden wonen.

  Van al haar steden is het sereen mooie Stockholm subliem. Het ligt sierlijk op veertien verschillende eilanden, waar het water van het Mälarmeer overgaat in de Baltische Zee. De stad beschikt over fantastische architectuur, mooie musea en biedt verreweg de beste cultuur en het beste nachtleven van het land.

  De 24.000 eilanden waaruit de scherenkust van Stockholm bestaat, zijn de perfecte remedie tegen de stadse drukte. Er zijn talloze mogelijkheden om ongerepte eilanddorpjes te verkennen en om te gaan zwemmen.
  Aan de westkust vindt u Göteborg, de tweede stad van het land en een van de mooiste bestemmingen van Zweden. Inwoners van Göteborg staan bekend als een van de vriendelijkste volken van Zweden en het netwerk van grachten en brede straten doet denken aan Amsterdam en is ook door Amsterdammers ontworpen.

  Tijdens een MSC Noord-Europa cruise naar Zweden zult u ontdekken dat het zuiden het meest kosmopolitische deel is van het land. Dit heeft te maken met de nabijheid van Denemarken en de rest van het Europese continent. Het is de thuisbasis van de glorieuze oude universiteit van Lund, terwijl het nabijgelegen Malmö, de derde stad van Zweden, gekenmerkt wordt door het bruisende nachtleven rond haar middeleeuwse centrum.