Corner Brook

Cox's Inham
Gros Morne Nationale Park
Het bos in Corner Brook

Vind Verenigde Staten & Canada Cruises

Corner Brook

Een vissersdorp in het midden van een bos

Overzie het koude water van de Humber Rivier in de Bay of Islands, en omring uzelf met de hoogste bergen van Newfoundland in Corner Brook, één van de mooiste dorpen in Canada en uw volgende stop tijdens uw MSC Cruise avontuur. 

Corner Brook is een kleine dorp met minder dan 20.000 inwoners, maar vol met charme. De perfecte plek voor natuurliefhebbers om te gaan wandelingen in de openlucht en in het bos. In de nabije omgeving zijn er diverse bosrijke omgevingen te vinden, waar u een wandeling kunt maken en in contact kunt komen met de natuur en de lokale dieren. 
 
Cox’s Cove is ook een bezoek waardig vanwege haar adembenemende uitzicht en watervallen. Een kleine vissersdorp uit 1840, gevestigd in een grote baai van de Bay of Islands niet ver weg van Corner Brook. 
 
Een bezoek aan de Gros Morne Nationale Park aan de westkust van Newfoundland zal resulteren tot een magisch moment van uw reis met MSC Cruises. In het park vindt u diverse fenomenale natuurverschijnselen, zoals de bergen in de vorm van gletsjers die erkend zijn door de UNESCO World Heritage Site. Vanaf de top van de Gros Morne bergen kunt u genieten van een uitzicht op de vissersdorpen die ingesloten zijn door hoge heuvels en steile fjorden. Het park is perfect voor het ontdekken van de natuur van Canada, met onder andere de poolhaas, zwarte beer, lynx en de kariboe. 

Ontdek de excursies in Corner Brook

  Canada

  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen
  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen

  Canada is een bijzonder divers land, van de historische steden in het oosten tot de vlakten en verbluffende bergen in het westen en de arctische wildernis in het noorden.

  Atlantisch Canada – vooral Newfoundland – is een buitenbeentje, met een specifieke cultuur, prachtige landschappen en eindeloze wegen. MSC cruise brengt u tot Halifax, de hippe hoofdstad van Nova Scotia met fantastische musea, honderden pubs en de beste live muziek in het oosten, naar Prins Edwardeiland, het bucolische land van Anne of Green Gables, en naar de barre hoofdstad van Newfoundland, St John’s, waar u walvissen kunt spotten of picknicken in een vuurtoren.


  Tijdens een MSC cruise kunt u genieten van de lange, grillige kustlijn met pittoreske baaien, zandstranden, de torenhoge kliffen van de Maritime Provinces en de natuurlijke en historische charme van Newfoundland. De Atlantische Oceaan speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van dit deel van Canada, niet enkel omdat die massa’s kolonisten aanbracht maar ook om het voortbrengen van de grootste industrieën: scheepsbouw en visserij. Québec City, gelegen op Cap Diamant-klip en de oevers van St Lawrence River, is een van de mooist gelegen steden van Canada en ongetwijfeld de meest historische stad.