Dakar

Bruisende stadsmarkten 
IFAN Museum van Afrikaanse Kunsten
Gorées Huis der Slaven

Vind cruises in Zuid-Afrika

Dakar

Een stad vol tegenstellingen

Bij aankomst in Senegal met een MSC cruise overtreft Dakar met zijn geweldige restaurants, uitstekende muziekleven en aantrekkelijke stranden gemakkelijk andere Afrikaanse hoofdsteden.

De architectuur en de schaduwrijke boulevards van het centrale “Plateau” gebied, een schiereiland dat naar het zuiden van de Atlantische Oceaan wijst, doen meer denken aan Zuid-Frankrijk dan aan Afrika: om u eraan te herinneren waar u bent, kunt u een bezoek brengen aan het IFAN Museum, met zijn grote collecties handwerken en rituele objecten, of aan een van de bruisende markten van Dakar. In Kermel zijn souvenirs, vis, bloemen en fruit te vinden, Sandaga biedt huishoudelijke voorwerpen, cd's en aktetassen gemaakt uit bierblikjes en de Cour des Orfèvres heeft Moorse zilverwaren.

Youssou N’Dours geboortestad Dakar is een muzikale brandhaard geweest, sinds zijn carrière van de grond kwam in de jaren 80, met artiesten uit de regio die naar de clubs en studio's van de stad toestroomden. Met een reis van twintig minuten vanuit het drukke Dakar neemt een zeer aan te raden MSC excursie u mee naar het door UNESCO beschermde eiland Gorée, beschut tegen de Atlantische Oceaan door het Dakaarse schiereiland. Gorées beruchte geschiedenis als een slavendepot en zijn slaperige, enigszins wetenschappelijke huidige incarnatie – pastelkleurige herenhuizen en een rij musea boven de kust – maken van het eiland een uitstekende en leerzame ontsnapping uit de stad.

Het Maison des Esclaves (Huis der Slaven) werd gebruikt om “stukken ebbenhout” op te slaan voordat ze werden verscheept naar Noord- en Zuid-Amerika, en het IFAN Historische Museum, gevestigd in het Fort d’Estrées, vertelt u de geschiedenis van Dakar.

Must sees in Dakar

Ontdek onze excursies

  Senegal

  Pindavelden en lege savannes
  Pindavelden en lege savannes

  Senegal is de grootste vakantiebestemming in West-Afrika, met tal van strandhotels, vooral gericht op Franse bezoekers, ten zuiden en ten noorden van de aantrekkelijke hoofdstad, Dakar, die u kunt bezoeken tijdens een cruise naar Senegal.

  Als u het noorden opgaat, richting de Mauritaanse grens, bereikt u de eerste handelspost van de Fransen, waar u zich in het verleden waant in de koloniale hoofdstad St. Louis. Naar het zuiden toe versplinteren de stranden in zandbanken en beken in de delta van de rivier Saloum, een goede plek om vogels te spotten. Naar het binnenland toe is het landschap vlak, met savannes met baobabs en pindavelden, maar er zijn in cultureel opzicht interessante gebieden in het zuidoostelijke deel, waar u ook een van West-Afrika's beste nationale parken kunt vinden, Niokolo-Koba, met veel wilde flora. Senegal is een zeer gestratificeerde samenleving die gebaseerd is op klasse- en kasteverschillen en gedomineerd wordt door de grootste stam, de Wolof. Ze zijn erg vertegenwoordigd in de regering en zakenwereld en hun koninkrijken dekten ooit het hart van het land, een gebied waar nu vooral pinda's worden verbouwd.

  Franse en islamitische overtuigingen leven zij aan zij, hoewel beide elementen pas in de laatste anderhalve eeuw zijn geïntroduceerd. In het verre zuiden van Senegal, aan de andere kant van Gambia, heerst een heel andere tribale en sociale structuur in de bossen en beken.