Kaapstad

Aan de voet van de Tafelberg 
Een mix van architecturale stijlen
Het fijnste stadscentrum van Zuid-Afrika

Vind cruises in Zuid-Afrika

Kaapstad

Natuur op de meest beeldende wijze

Wanneer uw MSC cruise u naar Kaapstad brengt, merkt u snel dat de Tafelberg meer is dan een mooi uitzicht: het is de kern van deze havenstad. Het verdeelt de stad in verschillende zones, met openbare tuinen, wildernis, bossen, wandelpaden, wijngaarden en mooie residentiële gebieden die zich op de lagere hellingen bevinden.
Bovenop de Tafelberg hebt u in het noorden uitzicht op het centrum van de stad en de dokken bezaaid met schepen. Als u op vakantie bent in Zuid-Afrika dient u veel tijd buiten door te brengen om Kaapstad te bewonderen, zoals de bewoners van Kaapstad doen: zij wandelen, picknicken of zonnebaden, verkiezen mountainbikes vaak boven auto's, en zijn liefhebbers van avontuurlijke activiteiten.

Kaapstads rijke stedelijke opbouw is onmiddellijk herkenbaar in haar diverse architectuur: een inheemse Kaaps-Hollandse stijl, geworteld in Noord-Europa, vooral te zien op de Constantia wijnlandgoederen, die werden beïnvloed door Franse vluchtelingen in de zeventiende eeuw. Islamitische dissidenten en slaven die in de negentiende eeuw werden bevrijd, voegden hun minaretten toe aan de skyline. De Engelsen, die binnenvielen en deze slaven bevrijdden, introduceerden Georgische en Victoriaanse gebouwen.

Strand Street markeert de rand van Kaapstads oorspronkelijke strand, en alle stedelijke ontwikkeling in het noorden staat op herwonnen land. Naar het zuiden toe ligt het hogere deel van het stadscentrum, met de overblijfselen van de 350 jaar oude historische kern van de stad die de verwoestingen van modernisering en apartheid-geïnspireerde stedelijke ontruiming heeft overleefd. Tegenwoordig is dit het meest aangename stadscentrum van Zuid-Afrika.

Het hele gebied van Strand Street tot aan de zuidelijke voet van de berg is een verzameling van Georgische, Kaaps-Hollandse, Victoriaanse en twintigste-eeuwse architectuur. Ook is het de plaats waar Europa, Azië en Afrika in markten, steegjes en moskeeën samenkomen. Onder de voornaamste bezienswaardigheden behoren het Parlement, de Company's Garden en vele van Kaapstads belangrijkste musea.

Must sees in Kaapstad

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Kaapstad

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  V&A Waterfront Estern Mole

  De haven bereiken per

  • Auto

   Driving Directions to E-Berth, Duncan Dock, Cape Town Port from the Waterfront:
   when you enter the V&A, the Caltex Station is on your right hand side.
   Stay on the right, then turn right at the traffic circle / roundabout and proceed to the security boom opposite the SAPS Harbour Police. 
   E-Berth is directly behind the SAPS building on the left hand side.
   Auto

  Zuid-Afrika

  Een ontmoeting met de
  Een ontmoeting met de "big five"

  Zuid-Afrika is de troefkaart van het Afrikaanse continent. Energiek en boordevol zelfvertrouwen, geen enkel ander land kan tippen aan zijn enorme verscheidenheid.

  Hier vindt u enkele van de beste bezienswaardigheden van Afrika, goed geordend door een efficiënte, bezoekersvriendelijke infrastructuur met goede aansluitingen naar andere landen. 


  Als u op een cruise reist naar Zuid-Afrika en uw idee van het perfecte Afrikaanse avontuur neerkomt op een kans om de Big Five te zien, een paar dagen op een weelderig strand te verblijven en een beknopte introductie van de geschiedenis en het erfgoed te krijgen, dan biedt dit land alles waar u naar op zoek bent. 

  U zult echter geen eer doen aan het gebied als dat het enige is wat u wilt doen. 


  Maak tijdens uw cruise wat tijd vrij om te wandelen op de vele prachtige wandelpaden, drink Pinotage in de wijngaarden op Cape Dutch, breng een bezoek aan de bruisende nachtclubs of ontdek zeldzame dieren zoals witte haaien, walvissen en Afrikaanse pinguïns, en bezorg uzelf een onvergetelijkereis


  Op cultureel vlak is het complex en gefragmenteerd. Ironisch is dat hoewel apartheid eigenlijk tot het verleden behoort, het nog niet geheel in het verleden is gelaten. 

  Om meer te weten te komen over de realiteit van hedendaagse segregatie en hoe te overleven in de Regenboognatie kunt u een cultureel bezoek brengen aan een landelijk district of een dagje doorbrengen in een township met een plaatselijke gids.