Camboriú

De Barra Sul promenade
Het kleine eiland Ilha das Cabras
Het strand van Laranjeiras

Vind cruises in Zuid-Amerika

Camboriú

De Zee aan de Voet van Wolkenkrabbers

Camboriú, gelegen in de Braziliaanse staat Santa Catarina, is één van de bestemmingen van MSC Cruises. De plek is zo geliefd dat het bevolkingsaantal in het piekseizoen vertienvoudigt.


De stad wordt gekenmerkt door een lange zandstrook die de Atlantische Oceaan scheidt van de skyline met wolkenkrabbers, die getuigt van de economische ontwikkeling die deze kustplaats recent heeft doorgemaakt. 

De baai van Camboriú is een genot voor het oog: de dikke, weelderige, groene vegetatie gaat over in het azuurblauwe zeewater, is rustig en uitnodigend, en heeft daarbij een zonnig, vochtig klimaat. 


Op deze ontspannende en leuke plek komt de avond tot leven wanneer toeristen genieten van de vele clubs met uitzicht over de oceaan. Hier aan de Braziliaanse kust zijn visgerechten en zoete cocktails met fruit en sterke drank een must. 


Tijdens een MSC Cruises excursie, kunt u een bezoek brengen aan Barra Sul ‒ een wandeling langs de zee om van het uitzicht te genieten, prachtige foto's te nemen om met vrienden te delen en op het zand te lopen ‒ en het strand voor Ilha das Cabras, de bestemming voor mensen die er van houden om zich door de zon te laten verwarmen en te zwemmen in het uitnodigende water. Daarvandaan kunt u een wandeling maken over de Avenida Atlântica tussen de duizenden kleurrijke, vriendelijke plaatselijke bewoners die in Camboriú wonen. Ook het centrum van de stad is een ontdekking op zich: verdwaald raken tussen alle straatjes en ambachtswinkeltjes, op zoek naar souvenirs, hoort hier allemaal bij. 


Een van de andere MSC Cruises excursies is gewijd aan Ilha das Cabras : u komt aan op een piratenschoener op dit bevoorrechte, strategische observatiepunt waar u het landschap van Camboriú bewondert alvorens verder te gaan in de richting van Laranjeiras Beach, het mooiste strand in de regio, waar de blauwe golven rustig aanrollen op de zandsteen die overgaat in het weelderige groen.

Must sees in Camboriù

Ontdek onze excursies

  Zuid-Brazilië

  Langs Christus de Verlosser
  Langs Christus de Verlosser

  In het zuidoosten van Brazilië vormen de drie grootste steden – São Paulo, Rio de Janeiro en Belo Horizonte – een driehoek waar de economie om draait.

  Ze zijn allemaal een bezoek waard, maar de niet te missen bestemmingen tijdens Brazilië zijn Rio (dat echt zo mooi is als op de plaatjes) en het prachtige koloniale overblijfsel Paraty (dat tussen Rio en het opkomende São Paulo ligt). Noordwaarts ligt de stad Belo Horizonte in het hart van Minas Gerais, waar de oude Portugese plaatsen Ouro Preto, Tiradentes en Diamantina vol koloniale geschiedenis zitten.

  In het zuiden, opgemaakt uit de staten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul, vindt u de spectaculaire Watervallen van Iguaçu op de grens met Argentinië. Het is een van de grootste natuurlijke wonderen van Zuid-Amerika. Vanaf Curitiba glijdt de Serra Verde Express, die mooie uitzichten biedt, omlaag langs de kust waar u kunt ontspannen op Ilha do Mel of van strand naar strand kunt gaan in Florianópolis.

  Ondanks de nabijheid van de stad wordt de 400 km lange kustlijn van São Paulo soms over het hoofd gezien vanwege het meer glamoureuze Rio. In het noordoosten richting de grens van de staat Rio is het gebied zich snel aan het ontwikkelen, maar het biedt nog steeds mooie contrasten: van lange wijd uitgestrekte gedeeltes van zand aan het eind van een kustvlakte tot idyllisch uitziende baaien tegen een bergachtige achtergrond.