Chef-kok

Christophe Le Cras

Christophe Le Cras, chef-kok van de vloot, werd geboren in Quimper, Bretagne, Frankijk. Op jonge leeftijd kreeg hij van zijn moeder en grootmoeder de passie voor de culinaire kunsten mee.
Op 16-jarige leeftijd kreeg hij de mogelijkheid om stage te lopen in een gerenommeerd restaurant in zijn geboortestreek, terwijl hij tegelijkertijd studeerde aan een culinair opleidingsinstituut in Quimper.

Na twee intensieve jaren van werken en studeren, behaalde hij zijn diploma als gecertificeerd kok. Tijdens zijn carrière heeft hij door Frankrijk, Engeland, Zwitserland en Italië rondgereisd, waar hij werkte in een reeks gerenommeerde hotels en restaurants, zoals het Relais & Châteaux, het Carlton Intercontinental in Cannes en het Chewton Glen Hotel in Zuid-Engeland.

Met zijn uitgebreide ervaring verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij begon te werken voor cruisebedrijven. Aanvankelijk als chef de partie en uiteindelijk als chef-kok, waarbij hij meester is geworden van vele internationale keukens.