Cruise Director

Daniela De Nicola

Daniela is een talenwonder en spreekt vloeiend Engels, Frans, Spaans en natuurlijk haar moedertaal Italiaans. Daarnaast spreekt ze ook wat Duits. Daniela ging na haar studie werken als gids en reisde zo met reisgroepen de hele wereld over. Toch ging ze voor een periode van drie jaar werken als receptioniste bij een advocatenkantoor, totdat haar liefde voor reizen haar een geheel nieuwe weg deed inslaan. In 2004 begon ze als artiest bij MSC Cruises. 


Daniela's talenten werden al snel opgemerkt en beloond met een promotie tot assistent-hoofdartiest en vervolgens hoofdartiest, allebei in 2005. Vervolgens promoveerde zij tot assistent-cruisedirector in 2007 en Cruise Director in 2010. 


Voor een periode van een jaar bracht ze waardevolle tijd door aan wal op het MSC-kantoor in Sorrento, waar ze ervaring en kennis opdeed als hostesscoördinator evenals verrijkingsprogrammacoördinator. Terug aan boord bracht Daniela deze nieuwe vaardigheden in de praktijk en waarborgde ze hiermee de klantervaring op het schip. Maar het is vooral haar passie die een wezenlijk verschil maakt. 


Zoals ze zelf zegt: “Ik houd ervan om te reizen en mensen te ontmoeten. Daarom vind ik dat ik de beste baan ter wereld heb!”

11 jaar in dienst bij MSC Cruises, 5 jaar ervaring als Cruise Director
Aan boord van de MSC Fantasia*

*Informatie onderhevig aan verandering
(Bijgewerkt 2015)