Nieuws

MSC CRUISES PAKT UIT MET NIEUWE ONSHORE SERVICE EN UNIEKE EXCURSIES VOOR DE GASTEN VAN MSC MERAVIGLIA

5/07/2017


De nieuwe Port Info-service biedt gasten een nieuw infopunt waar ze alles te weten komen over de lokale cultuur, events, tradities, openbaar vervoer, gastronomie, enz. De desk zal gasten ook helpen bij het boeken van lokaal vervoer of bij het organiseren van individuele rondreizen en reiservaringen. Een extra troef in landen waarvan gasten de lokale taal niet spreken. De service is volledig gratis.
 
MSC Cruises biedt zo de meest accurate en actuele informatie aan, dankzij rechtstreekse contacten met de lokale overheden en toeristische diensten. Bovendien werden de Port Info-bemanningsleden individueel opgeleid door lokale experts. Zo kunnen ze info en advies op maat geven vanuit hun persoonlijke ervaring. De MSC Meraviglia bijt de spits af, maar er zijn plannen om de service uit te breiden naar alle schepen van MSC Cruises.

Enkele voorbeelden:

MSC Meraviglia exclusieve excursies op het vasteland:
 
  • In Genua kijkt u achter de schermen tijdens een bezoek aan Italiës grootste aquarium, het perfecte gezinsuitje. U ontdekt er een zeelaboratorium, een planktonkwekerij en kwallen, dingen die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek.
  • In Messina ontdekt u enkele van de bezienswaardigheden zoals de Cristo Re-kerk die boven de haven uittorent, de ‘Piazza del Duomo’ en de gouden klokkentoren, en de kathedraal in de onmiddellijke omgeving. Onderweg houdt u even halt in een van de talrijke cafeetjes en restaurants om ‘arancine’ (rijstballetjes) en cannoli te proeven, een lokaal gebakje opgevuld met zoete room. Sluit uw dag af met een passito, een plaatselijke zoete likeurwijn gemaakt van druiven.
  • In Napels beleeft u Italië als een echte local. Bezoek er de bezienswaardigheden van de stad en sluit af met een koffietje, gebak en pizza. Proef de overheerlijke Napolitaanse pizza in de San Gregorio Armeno-regio (die bekendstaat als de ‘straat waar de geboorte van Jezus wordt afgebeeld’), las een pauze in om een Scaturchio, een zoet Napolitaans gebakje, en de alombekende sfogiatella (een typisch Napolitaans koekje) te proeven en rond de dag af met een echte Napolitaanse koffie in het Gran Cafè Gambrinus.
Nieuwe excursies voor gezinnen:
  • In Napels ontdekt u de oude stad Pompeï aan de hand van een interessant en leerrijk bezoek aan een ooit bloeiende stad die duizend jaar geleden onder de lava bedolven werd na de uitbarsting van de Vesuvius en sluit af met een leuk vraag-en-antwoordspel voor de kinderen. 
  • In Messina pikt u de bezienswaardigheden van de stad mee voor u een bezoekje brengt aan de Villare-boerderij, die bekend staat voor haar blotevoetenpad waar u de natuur met al uw zintuigen ervaart: gevoel, gehoor, geur, zicht en smaak. Sluit af met een proeverij van biologische streekproducten.
  • In Barcelona trekt u de heuvels in naar het hoogste punt van de stad met een betoverend uitzicht over de stad. Verras de kinderen met het enige pretpark van de stad, het Tibidabo Park, met zijn Sky Walk ride en rollercoasters.
Nieuwe excursies voor foodies:
  • In Napels ontdekt u een van de best bewaarde geheimen van de stad in de historische wijk: bak er een zelfgemaakte pizza op geothermische onderaardse rotsstenen die heet genoeg zijn om een perfecte pizza te bereiden. Een persoonlijke creatie als lunch waarbij u een van de meest smaakvolle ingrediënten uit de streek proeft.
  • In Barcelona geniet u van een echte gastronomische ervaring in het eerste museum ter wereld dat uitsluitend gewijd is aan Iberische ham. Afronden doet u vanzelfsprekend met een proeverij.
  • In Malta gaat u aan boord van een motorboot voor een ontspannende tocht langsheen de pittoreske Maltese kustlijn, waarbij u langs heel wat iconische pareltjes aan de kust vaart zoals de Cottonera-regio met Senglea, Cospicua en Vittoriosa, samen bekend als de Drie Steden. Als afsluiter trakteert u uw smaakpapillen op een unieke wijnproeverij met een adembenemend uitzicht.