Nieuws

MSC CRUISES DOOPT MSC SEASIDE IN HAVEN VAN MIAMI

22/12/2017

Cruiserederij sluit partnerships met Andrea Bocelli Foundation en restaurateur Joe Bastianich
 
Miami, 21 december 2017 – Vanavond werd MSC Seaside, het schip dat in het kielzog van de zon vaart, in de haven van Miami gedoopt. Dit vernieuwende cruiseschip is het tweede dat de Europese cruiserederij de afgelopen zes maanden in gebruik neemt. Tussen 2017 en 2026 zal MSC Cruises in totaal 12 nieuwe megaschepen toevoegen aan haar vloot. Een primeur in de sector.
 
Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman: “De doop van MSC Seaside is een mijlpaal voor MSC Cruises en de hele sector. De unieke Seaside-klasse werd ontworpen om onze gasten dichter bij de zee te brengen én om de grenzen van de maritieme en klantgerichte technologie te verleggen – op een manier dat enkel een cruiserederij met meer dan 300 jaar maritieme traditie dat kan. MSC Seaside werd ontworpen als vlaggenschip voor de volgende fase van onze groei in Noord-Amerika.”
 
MSC Cruises kondigde ook twee nieuwe partnerships aan, specifiek voor MSC Seaside en de Noord-Amerikaanse markt. Via de Andrea Bocelli Foundation (ABF) kunnen gasten van MSC Cruises giften doen om het waardevolle werk van ABF te ondersteunen in Haïti. Tijdens de doop van het schip stapte de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli op het podium, samen met 30 kinderen van het koor Voices of Haiti. Daarnaast gaat MSC Cruises ook samenwerken met Joe Bastianich, eigenaar van succesvolle restaurants in New York, auteur en gewezen tv-kok in Masterchef. Bastianich zal exclusief voor MSC Seaside gerechten creëren. 
 
Om de ingebruikname van MSC Seaside te vieren, organiseerde MSC Cruises een event in Port Miami. Tijdens de ceremonie bracht Latin-zanger Ricky Martin een aantal van zijn populairste hits. Ook Dan Marino, voormalig quarterback bij de Miami Dolphins, zorgde voor een gastoptreden. Het orgelpunt van de avond was de aloude traditie om een fles champagne te breken tegen de boeg van het schip, want MSC Seaside werd officieel gedoopt met een luide knal. Zoals altijd was Sophia Loren peettante, voor de 12e keer van een schip van MSC Cruises. 
 
Maar dé ster van de avond was natuurlijk MSC Seaside zelf. Het schip, geïnspireerd op de architectuur en de levensstijl van Miami, is ronduit uniek en biedt de gasten entertainment van wereldklasse, internationale restaurantconcepten, wellness, buitengewone faciliteiten voor gezinnen, een privéjachtclub en uitgestrekte buitenruimtes. MSC Seaside zal het jaar rond vanuit Miami naar de Caraïbische Zee varen en biedt vanaf 23 december 2017 een verblijf van 7 nachten aan op de oost- en westroutes in de Caraïben.
 
Voor meer info over MSC Seaside, klik hier.