Nieuws

MSC CRUISES INTRODUCEERT HAAR ULTRA LUXE SEGMENT EN BESTELT VIER NIEUWE SCHEPEN BIJ FINCANTIERI

18/10/2018

Genève, Zwitserland en Trieste, Italië, 18 oktober 2018, MSC Cruises en Fincantieri ondertekenden vandaag een Memorandum of Understanding voor de bouw van vier ultra-luxueuze cruiseschepen met een totale waarde van meer dan 2 miljard euro.


Deze schepen, waarvan de eerste zal worden geleverd in het voorjaar van 2023, zullen een bruto tonnage hebben van ongeveer 64.000 BRT en een capaciteit van 500 kajuiten. Tussen 2024 en 2027, zal elk jaar één van de volgende drie schepen in gebruik worden genomen.

Ze zullen onder andere worden uitgerust met de meest geavanceerde maritieme systemen en de nieuwste milieutechnologie. Naast hun zeer innovatief ontwerp zullen er ook revolutionaire voorzieningen voor het comfort van de gasten zijn.


Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, merkte op"Na het succes van ons exclusief concept van ‘een schip in het schip’, kwam de vraag van onze gasten naar schepen in het ultraluxe segment, wat op zich de natuurlijke evolutie van de MSC Yacht Club is. Deze nieuwe schepen zullen dankzij hun kleinere omvang unieke routes kunnen bieden en de klantenservice zal nog uitzonderlijker zijn met een aangepaste MSC Yacht Club butlerservice die 24 uur per dag beschikbaar is. "


De heer Vago vervolgt: "Ik ben bijzonder verheugd dat via deze nieuwe bestelling onze samenwerking met Fincantieri nog wordt versterkt. De Seaside en Seaside-Evo-klassen zijn al bekroond voor hun innovatieve ontwerpen en vandaag introduceren we een nieuwe klasse die de normen van ultraluxe op zee zeker zal herdefiniëren en dit met de kwaliteit en uitmuntendheid eigen aan een Italiaans product. "


Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, zei: "Het is met grote trots dat twee uitstekende merken - een Italiaan, en één met een resoluut Italiaans DNA – die wereldwijd erkend zijn, vandaag dit belangrijk bouwprogramma aankondigen. We zijn zeer tevreden dat MSC Cruises ons koos voor de lancering van een nieuwe klasse schepen, gepositioneerd in het luxe segment. Zij erkent onze industriële knowhow om deze nieuwe generatie schepen te creëren, het nec plus ultra op vlak van technologie en veiligheid, met bijzondere aandacht voor het comfort van de passagiers. Met dit project kan Fincantieri bogen op 53 bestelde schepen, waarmee de status van absolute wereldleider in de bouw van cruiseschepen in ieder segment enkel nog maar wordt bevestigd. "