Kefalonia/Argostoli

Cephalonia Cruise

Een prestigepositie

Een MSC cruise van de Middellandse Zee biedt u de kans om Argostóli, de hoofdstad van Kefalonia te ervaren. Het is een grote en bruisende plaats - vrijwel een stad - met een spectaculaire positie aan de baai waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht.
De verhoogde weg die de twee kanten van de binnenste baai verbindt, die bekend staat als Dhápano dankzij de sikkelvorm, werd in 1813 voor het eerst gebouwd door de Britten en is nu afgesloten voor het verkeer. Het plaatsje dat u zult zien tijdens uw vakantie in Griekenland werd volledig herbouwd na de aardbeving van 1953, maar heeft een aangename sfeer die erg Grieks is gebleven: vooral tijdens de avond vólta rond Platía Valianou, het zenuwcentrum van de stad en langs de verkeersvrije Lithóstroto, de belangrijkste winkelstraat die parallel loopt aan de kust.

MSC Middellandse Zee cruises bieden ook excursies naar twee verschillende grotten in Kefalonia en een prachtig strand. Twintig kilometer van Argostóli ligt een indrukwekkende met stalagmiet versierde kamer, die bekend staat als Dhrogaráti. De rots die op plekken zo diep wordt als 60 m werd 300 jaar geleden ontdekt en wordt nu af en toe gebruikt voor concerten dankzij haar prachtige akoestiek.

Dertig kilometer ten noorden van Argostóli richting Ayía Efimía, is Melissáni gedeeltelijk ondergedompeld in brak water dat verbluffend genoeg stijgt uit een ondergrondse breuk die zich uitstrekt tot de onderkant van het eiland tot aan een punt in de buurt van Argostóli. Op dat punt, bekend als Katavóthres, gutst de zee eindeloos in een onderaards kanaal. Het feit dat het water terechtkomt in de grot is aangetoond met fluorescerende kleurstof.

Door de prachtige texturen en kleuren gecreëerd door het licht dat door het ingestorte dak van de grot schijnt, is een korte boottocht zeer aan te raden. Vier kilometer over verharde weg onder de belangrijkste noord-zuid slagader, wordt het verbluffende fotogenieke Mirtos - door velen beschouwd als het meest prachtige strand van de Ionische eilanden - een prachtige strook van zuiver wit strand en kiezels.

Cruises van / naar Cefalonia in 2023

Excursies en activiteiten Cefalonia