Corfu

Corfu Cruise

Elegance embraced in a fortress

Een excursie op een MSC Middellandse Zee cruise kan de kans zijn om Corfu-stad te ontdekken, een van de elegantste eilandhoofdsteden van heel Griekenland.
Corfu-stad bestaat uit een aantal verschillende gebieden. Het historische centrum, het gebied omsloten door de oude haven en de twee forten, bestaat uit verschillende kleinere wijken: Campiello, de oudste, ligt op de heuvel boven de haven; Kofinéta strekt zich uit tot aan de Spianádha (Esplanade); Áyii Apóstoli loopt ten westen van de Mitrópolis (orthodoxe kathedraal); en verscholen naast de Néo Froúrio ligt wat is overgebleven van de oude Joodse wijk.

Wanneer u van uw MSC cruiseschip landinwaarts trekt, zult u ontdekken dat deze wijken en hun lange, smalle steegjes enkele van de mooiste architectuur van Corfu verbergen. De Nieuwe Stad omvat alle gebieden die het Historisch Centrum omringen.

De meest in het oog springende bezienswaardigheden tijdens uw excursie zijn de forten, het Paleó Froúrio en het Néo Froúrio. Het Néo Froúrio, dat boven de Oude Haven uittorent, is het architectonisch interessantste van de twee forten. De ingang, aan de achterkant van het fort, geeft toegang tot kelders, kerkers en kantelen, met een prachtig uitzicht over de stad en de baai; er is een kleine galerie en een seizoensgebonden café op de top.

Het Paleó Froúrio is niet zo goed bewaard gebleven als het Néo Froúrio en bevat enkele ongerijmde moderne bouwwerken, maar heeft een interessant Byzantijns museum net binnen de poort, en een nog mooier uitzicht vanaf de centrale landtoren. Net ten westen van het Paleó Froúrio is het middelpunt van het stadsleven de Listón, een met bogen omzoomde straat met cafés die tijdens de Franse bezetting werd gebouwd door de architect van de Rue de Rivoli in Parijs, en de groene Spianádha (Esplanade) waar het over uitkijkt.

Wanneer u hier van uw MSC cruise uitstapt, kunt u ook genieten van een excursie naar de zestiende-eeuwse kerk van Áyios Spyrídhon en enkele gebouwen die dateren uit Franse en Britse regeringen.

Cruises van / naar Corfu in 2023

Excursies en activiteiten Corfu