Heraklion/Kreta

Heraklion Cruise

Een prachtig uitzicht

De beste manier om in Heraklion aan te komen is via zee, op een MSC cruiseschip. Het is de traditionele manier en is nog steeds de manier die de stad in het beste licht plaatst, met de berg Ossa op de achtergrond, de hoogten van het Idagebergte in het westen en wanneer u dichter bij de kust komt de grote burcht die de haveningang bewaakt en de stadsmuren die rondom het oudste gedeelte van de stad staan.
 
Heraklion heeft prachtige burchten, een leuke markt en sfeervolle oude steegjes om te bezoeken wanneer u van boord gaat van uw MSC cruise. Bijna alles wat u waarschijnlijk wilt zien, ligt binnen de noordoostelijke hoek van de ommuurde stad. De enorme Venetiaanse muren, op plekken zelfs tot 15 m dik, zijn de duidelijkste overblijfselen uit de geschiedenis van Heraklion.

Hoewel het materiaal goed bewaard is gebleven, is toegang niet mogelijk. Het El Greco Parkaan de rechterkant wanneer u Platía Venizélou benadert, is bezaaid met cafés en bars. Aan de linkerkant vindt u de interessantere oude gebouwen van Heraklion waaronder de kerk van Áyios Títos en het Venetiaanse stadhuis met de beroemde loggia, bijna in het geheel herbouwd. Net hierboven staat de kerk van San Marco die vaak vol is met bezoekers die van de nabijgelegen patía komen.

Knossós, 5 km ten zuiden van Heraklion op een lage, grotendeels kunstmatige heuvel, was veruit de grootste van de Minoïsche paleizen. Het floreerde meer dan drie en een half duizend jaar geleden in het hart van een zeer geavanceerde beschaving en het is een niet te missen excursie tijdens een MSC Middellandse Zee cruise naar Griekenland.

Zodra u het paleis van Knossós binnengaat via het westelijke hof wordt het duidelijk hoe de legendes van het labyrint zijn ontstaan. Zelfs met een plattegrond en routebeschrijving is het erg moeilijk om op te maken waar u bent.

Cruises van / naar Heraklion (Kreta) in 2023

Excursies en activiteiten Heraklion (Kreta)