Piraeus/Athene

Piraeus Cruise

Getuigenis van een eeuwenoude beschaving

Piraeus is de aanleghaven tijdens een MSC cruise naar het Middellandse Zeegebied. Het is sinds de klassieke oudheid al de haven van Athene geweest, toen de zogenaamde Lange Muren, waarvan de overblijfselen nog steeds te zien zijn, werden gebouwd om het te verbinden met de stad.
 
Vandaag de dag is het op zichzelf al een heuse metropool. De veerboten van het eiland die vanaf de haven vertrekken waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht, zijn de grootste reden waarom de meeste mensen hier komen; als u hier wat tijd doorbrengt vindt u de echte bezienswaardigheden van het plaatsje echter rond de kleine boothavens Zéa Marina en Mikrolímano, aan de overkant van het kleine schiereiland.

Hier bruisen de luxe villawijken met aantrekkelijke cafés, bars en restaurants aan het water die de beste zeegerechten van de stad aanbieden. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zeecruise biedt u de kans om ook een bezoek te brengen aan Athene. De overblijfselen van de oude klassieke Griekse stad, op beroemde wijze vertegenwoordigd door het Parthenon en andere overblijfselen die de Akropolis overtreffen, zijn een onvermijdelijke focus, evenals het prachtige Nationaal Archeologisch Museum.

De rots van Akropolis, bekroond met de dramatische ruïnes van het Parthenon, domineert bijna ieder uitzicht op Athene. Het wordt omringd door voetgangersstraten en kan vanuit iedere hoek worden bewonderd. Wanneer u via het monumentale dubbele poortgebouw, de Propyleeën, binnentreedt, ziet u de kleine elegante tempel van Athena Nike op een steil plateau aan de rechterkant dat uitzicht biedt op Pireás en de Saronische Golf.

Het Parthenon is echter het hoogtepunt, het eerste en grootste project van het Atheense Gouden Tijdperk van Perikles. Oorspronkelijk waren de kolommen met felle kleuren beschilderd en was het gebouw versierd met het mooiste beeldhouwwerk van de klassieke oudheid, ook rijkelijk gekleurd. Ten noorden van het Parthenon staat het Erechtheion en de opvallende zuilengang van de Kariatiden, waarvan de zuilen de tunieken van zes lange maagden vormen.

Cruises van / naar Piraeus (Athene) in 2023

Excursies en activiteiten Piraeus (Athene)