Rhodos/Lindos

Rhodes Cruise

De stad van de Kolossus

Het eiland Rhodos wacht op uw komst wanneer uw MSC cruise u meeneemt naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee. De noordelijkste landtong wordt bedekt door Rodos-stad, veruit de grootste stad op het eiland, in het volle zicht van Turkije, 20 km ten noorden van de kust.
 
De oude stad die zich voorheen op deze plek bevond, in de vijfde eeuw voor Christus gesticht door Hippodamos van Milete, was bijna tweemaal zo groot als haar moderne tegenhanger en met meer dan 100.000 inwoners ook tweemaal dichter bevolkt. Hoewel de versterkte enclave, nu bekend als de oude binnenstad, nieuwer is - het werd in de veertiende eeuw gesticht door de Maltezer orde - is het een van de mooiste ommuurde steden uit de middeleeuwen die u ooit hebt gezien.

Een MSC Middellandse Zee cruise-excursie naar Rodos zal herinneren aan een van de verloren zeven wonderen van de antieke wereld: de Colossus, een oud standbeeld van Apollo opgericht ter herdenking van het beleg van 305 voor Christus, die vermoedelijk de ingang tot de haven van Mandhraki vernietigde.

De oude binnenstad van Rhodos mag u absoluut niet missen. Het is een prachtig bewaard gebleven middeleeuws geheel dat op unieke wijze de sfeer heeft weten te behouden van een echt geleefd dorp dat nooit is uitgegroeid tot een stad of overdreven is verfraaid voor bezoekers. Hoewel er een aantal mooie bezienswaardigheden en musea te vinden zijn in de oude binnenstad, is de algehele bruisende sfeer van de plaats de echte trekpleister.

De drukste commerciële straten vol met restaurants, cafés en souvenirwinkels die van alles verkopen van t-shirts tot bontjassen en van ijsjes tot juwelen kunnen in de zomer overvol raken - de straat Sokrátous is de voornaamste bron van drukte - maar het is altijd mogelijk om te ontsnappen naar de vergeten wirwar van geplaveide straatjes die verder in het zuiden liggen, verder weg van de zee.

Cruises van / naar Rhodos (Lindos) in 2023

Excursies en activiteiten Rhodos (Lindos)