Bari

Bari Cruise

Een onontdekte eeuwenoude stad

Het is een excursie waard om door de oude binnenstad van Bari rond te slenteren, met haar adembenemende verzameling van straatjes. Het is een van de mooiste plekken om te wandelen tijdens uw mediterrane cruise naar het zuiden van Italië.


Dit labyrint van eindeloze gangetjes ligt aan het eind van de Corso Cavour en leidt u langs mooie tuinen en onder prachtige poorten. Deze gangetjes werden oorspronkelijk gebouwd om de bewoners tegen de wind te beschermen en om indringers te verwarren. Hier wordt er vooral buiten geleefd en vooral tijdens de zomeravonden zult u zien dat de meeste mensen buiten zitten.

Bij aankomst in het hart van het oude centrum van Bari vindt u de Basilica di San Nicola, welke in 1197 is ingewijd om de relieken van de heilige te bewaren die een eeuw eerder werden geplunderd uit het zuiden van Turkije via de Middellandse Zee. De echte schoonheid van de kerk ligt in haar stenen, maar het meest bijzondere is de twaalfde-eeuwse bisschoppelijke troon achter het altaar, een prachtig werk ondersteund door kleine figuren die al het gewicht dragen. 

Voorbij de kust vindt u talloze trulli door het hele gebied Le Murge in Puglia. Cilindrische, witte gebouwen met grijze, kegelvormige daken die toelopen tot een punt of sfeer, vaak versierd met geschilderde symbolen. De dikke muren isoleren zowel tegen de kou in de winter als tegen warmte in de zomer en de lokale kalksteen wordt gebruikt om de dubbele daken waterdicht te maken.

Zeventig kilometer landinwaarts bevindt zich Matera, aan de rand van een ravijn aan het oostelijke einde van Basilicata. Het dateert uit de middeleeuwen, toen de monniken rotskerken en kloosters bouwden in wat nu de Sassi heet, een ingewikkelde serie van aaneengeschakelde grotten. Later vestigden boeren zich ook in de Sassi, op zoek naar een plek waar ze veilig waren voor invasies. Ze bouwden hun huizen, stallen en winkels uit de rotsen en creëerden zo een van de vreemdste stadsgezichten van Italië en de meest significante grotnederzetting. 

Cruises vanaf/naar Bari in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Neem vanuit het noorden de afrit van de snelweg Bari Nord. Neem vanuit het zuiden de afslag Bari Sud.
Neem vanaf beide afritten de ringweg van Bari (Circonvallazione di Bari) in de richting met de borden "Fiera / Porto". Volg de rondweg tot het einde en sla linksaf naar "Fiera / Porto" bij afslag (uscita) 4, die naar Via Napoli gaat.
Neem de Via Napoli tot aan de kruising met de Via Brigata Regina en sla dan linksaf de Corso Vittorio Veneto in. Volg de kust tot je de haven bereikt.

PARKING & TOUR
BARI - Parkeren in de terminal
Adres: Terminal crociere porto di Bari ingresso varco della Vittoria
Tel. +39 339 4820003
  • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking op locatie worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw cruisepapieren
Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

VOERTUIG

DAGEN TARIEF
Auto/Suv 8 € 75
Camper 8 € 125

Stap uit bij het treinstation van Bari Centrale.
De haven is slechts een korte taxirit verwijderd (ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het verkeer).

Luchthaven Bari Palese
De haven ligt op een taxirit van een half uur vanaf de luchthaven, afhankelijk van het verkeer.
Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!