La Spezia/Cinque Terre

La Spezia Cruise

De adembenemende Golf van de Dichters

De haven aan het uiteinde van de majestueuze Golf van La Spezia, een indrukwekkende reeks van eilanden en ruwe landtongen die ook de Golf van de Dichters wordt genoemd, is La Spezia.

Het is een groot marine- en scheepscentrum, met een mooie kunstcollectie in het Museo Amedeo Lia, waarschijnlijk de mooiste collectie van middeleeuwse en renaissancekunst die in Ligurië te vinden is.
 
La Spezia is ingeklemd tussen de heuvels en de zee en bestaat nu grotendeels uit autovrije straten achter de door palmen omzoomde havenpromenade van de Viale Mazzini en de drukke Via Chiodo. Het is geconcentreerd rond het belangrijkste voetgangersgebied van de Via del Prione en het centrale marktplein van Piazza Cavour, waar een grote selectie van vis- en andere kraampjes te vinden is. Een excursie naar dit deel van de haven brengt u recht in het hart van La Spezia, waar het Museo Amedeo Lia een grote en verrassend interessante collectie toont. Hier vindt u onder meer bronzen beelden, verlichte handschriften en een breed scala aan schilderijen, waaronder vele Italiaanse werken uit de veertiende en vijftiende eeuw, in een gerestaureerd zeventiende-eeuws Franciscaans klooster.
 
Aan het westelijke eind van de zeekant ligt het grote marine-arsenaal. Links van de ingang vindt u het mooie Museo Tecnico Navale met vele geweldige boegbeelden, schipmodellen, afzinkbare vaartuigen en andere zeevaartkunstvoorwerpen.
 
Voordat u verder door Italië rondreist, moet u een stop maken bij de adembenemende gevouwen kustlijn van de Cinque Terre (vijf landen), die zich uitreikt tussen het strandresort Levanto en de haven van La Spezia. Het is vernoemd naar vijf kleine dorpjes: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpjes liggen ingeklemd in een reeks van baaien tussen steile kliffen en het gebied is door zijn afgelegen, prachtige ligging het belangrijkste landschappelijke hoogtepunt van de hele Riviera.

Cruises vanaf/naar La Spezia (Cinque Terre) in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Vanaf de snelweg A12 (Tyrreense), snelweg A7-A12 (Milaan-Genua-La Spezia) of snelweg A15 (Cisa vanuit het oosten), neem de La Spezia / S. Stefano Magra afslag.

CONSORZIO DISCOVER LA SPEZIA
 
Tel. +39 0187 546242 / +39 0187 546 242 (Cruise Terminal)
 
 
  • Wanneer u in de haven van La Spezia aankomt, volgt u de borden naar de parkeerplaats. Een ervan bevindt zich binnen de haven en een andere bevindt zich buiten de haven. 
  • Voor parkeerplaatsen buiten de haven zal het parkeerpersoneel een gratis pendeldienst aanbieden.
Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

VEHICLE DAYS RATES
Car 6 € 64
Car 8 € 85
Car 10 € 106
Suv 6 € 64
Suv 8 € 85
Suv 10 € 106
Minivan 6 € 64
Minivan 8 € 85
Minivan 10 € 106

La Spezia ligt aan het hoofdspoor- en autowegennet op de kruising van de Tyrreense Brenner- en kustlijnen. U kunt de haven bereiken met de bus (15 minuten) of taxi.

De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Pisa, op ongeveer 80 km van La Spezia.