Barcelona

Barcelona Cruise

Ramblas, een tijdloos symbool

Barcelona - Spanjes tweede stad en trotse hoofdstad en haven van Catalonië - is een bruisende stad, geen enkele andere stad in Spanje is zo stijlvol en energiek.

 

Een cruise-excursie naar het stadscentrum van Barcelona garandeert u dat u wereldbefaamde kunstmusea, designrestaurants, bars, galerieën en winkels tegenkomt. En Antoni Gaudí’s meesterlijke kerk, de Sagrada Família, en de wereldberoemde boulevard, de Rambla, zijn twee van de meest begeerlijke bezienswaardigheden op de excursielijst van alle mediterrane cruises.

 

Een vakantie in Barcelona kan beginnen met de Rambla, om vervolgens een bezoek te brengen aan de middeleeuwse kern van de stad, de Barri Gòtic. Maar er zijn nog veel meer andere centrale oude wijken om te ontdekken, van La Ribera - waar het geweldige Museu Picasso te vinden is – tot het hippe El Raval, waar coole bars, restaurants en boetieks te vinden zijn in de nabijheid van het prachtige moderne kunstmuseum, MACBA.

 

Ook wanneer u denkt dat u deze toeristische wijken goed kent, is er altijd wel wat te doen tijdens een MSC excursie - tapasbars verborgen in steegjes die eeuwenlang hetzelfde zijn gebleven, designboetieks in gerenoveerde oude stadswijken, goedkope lunches bij tavernes, gastronomische restaurants, ambachtelijke winkels en werkplaatsen, fin-de-siècle cafés, gerestaureerde middeleeuwse paleizen en buurtmarkten. 

 

Op de Passeig de Gràcia vindt u Gaudí’s Casa Batlló, ontworpen voor de industrialist Josep Batlló: de stenen gevel hangt in plooien, zoals huid, terwijl op het dak de gevierde mozaïek schoorstenen uitsteken evenals een kleine toren bekroond met een driedimensionaal kruis.

 

De berg van Montserrat ligt slechts 40 km ten noordwesten van Barcelona en is een populaire bestemming buiten de stad. U kunt er basilieken en kloosters bezoeken die zich bevinden op een open plein en er zijn adembenemende uitzichten te zien vanaf het terras.

Cruises vanaf/naar Barcelona in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Als u de stad binnenkomt via de belangrijkste invalswegen, volgt u de borden naar Rondes en vervolgens de B-10 Ronda Litoral en slaat u af naar de terminal bij afrit 21.

WTC WORLD TRADE CENTER

BARCELONA - SHUTTLE Parking

 

Moll de Barcelona s/n, East building, 1st Floor, 08039, Barcelona

(naast het Balearia Terminal-gebouw)

Tel: + 34 93 508 80 62

E-mail:aparcament@wtcbarcelona.es

  • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reisdocumenten.
Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

VOERTUIG DAGEN TARIEF
Auto/Suv 4/5/6/8 € 75
Auto/Suv  9  € 90
Auto/Suv 10 € 100
Auto/Suv 11 € 110
Auto/Suv 13 € 130

Het treinstation Barcelona Sants ligt op ongeveer 6 km afstand van de haven. Er is zowel een taxi als een busdienst naar de haven van buiten het station.

De luchthaven van Barcelona (http://www.aena.es/es/aeropuerto-barcelona/index.html)ligt op slechts 15 km rijden van de haven. U kunt een taxi nemen van buiten het terminalgebouw. Er is geen directe busverbinding tussen Barcelona Airport en de haven, maar u kunt de Aerobus naar Plaça Espanya nemen en vervolgens met de Portbus of taxi naar de haven reizen.

Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!