Valencia

Valencia Cruise

De sporen van een Romeins en Moors verleden

Voor velen biedt Valencia's plek aan de Middellandse Zee genoeg reden om de stad te bezoeken. Als de derde grootste stad van Spanje en een van de belangrijkste haltes tijdens een MSC mediterrane cruise is Valencia eindelijk van haar provinciale reputatie af.

In de laatste 15 jaar dat het grote iconische Ciudad de las Artes y Ciencias culturele complex is opgericht, biedt de moderne plek steeds meer hippe nieuwe bars, restaurants en boetieks en hebben zij het historische centrum van de stad weer nieuw leven ingeblazen. Valencia heeft ook haar strand en haven opnieuw ingericht, wat duidelijk te zien is vanuit uw cruiseschip


Desalniettemin, ondanks de grootte en hippe nieuwe plekken, blijft Valencia nuchter en bescheiden. Valencia biedt ook een van de beste uitgaanslevens van het Spaanse vasteland. Het meest sfeervolle gebied van de stad is ongetwijfeld het doolhofachtige Barrio del Carmen (in Valenciano “de Carmé”), ten noorden van de Mercado Central tot de Río Turia en het gaat verder naar de Torres de Serranos en ligt ten westen van de Torres de Quart. Deze ooit verwaarloosde wijk wordt almaar vernieuwd, met gebouwen die worden gerenoveerd en stijlvolle cafés die worden geopend naast de afbrokkelende stadshuizen, wat zorgt voor een ongelooflijke levendige en aparte sfeer. 


Het oudste deel van Valencia is bijna volledig omringd door een grote lus van de Río Turia, wat nu een aangelegd park is aan de rivierbedding. In 1956, toen een erge overstroming het overgrote deel van de oude binnenstad had verwoest, werd de rivier omgeleid. De oude stenen bruggen bleven, maar de rivierbedding herbergt nu fietspaden, voetpaden en voetbalvelden, evenals de verbazingwekkende Ciudad de las Artes y Ciencias, Europa's grootste culturele complex. 


De architectuur zelf is simpelweg prachtig: het is zeker de moeite waard om hier te komen en de mooie gebouwen te bewonderen die omringd worden door enorme ondiepe plassen.

Cruises vanaf/naar Valencia in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

De haven van Valencia is gemakkelijk te bereiken en staat goed aangegeven vanuit het stadscentrum. Neem de snelweg V30 als u van buiten de stad komt. 
MSC Parking wordt aangeboden door Valet Parking Transmediterranea Terminal als een self-service en is gelegen binnen het havengebied.

MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij de aanbieder worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reisdocumenten.

TRASMEDITERRANEA
Valencia - Zelf parkeren bij terminal
 
Adres: Muelle Poniente s/n  46024
 
Tel. 0034 96 316 48 19
      0034 606 09 08 73
      0034 607 85 03 46
 
  • De parkeerplaats bevindt zich op slechts een paar minuten van de cruiseterminal, dus er is geen pendeldienst nodig
  • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij de aanbieder worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reisdocumenten.

Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

VOERTUIG DAGEN TARIE
Auto/Suv/Van 8 € 70
Busje 8 € 85

U kunt met de metro of taxi vanaf de belangrijkste stations van Valencia naar de cruiseterminal reizen. Er zijn taxistandplaatsen net buiten elk van de stations. Afhankelijk van het station waar u aanvankelijk in Valencia aankomt, wilt u een van de volgende metrolijnen nemen om de haven te bereiken.
Vanaf treinstation Joaquin Sorolla / Jesus: lijn 5 rechtstreeks naar station Grau / Canyamelar. De cruiseterminal ligt 1,5 km ten zuiden van dit station.
Vanaf treinstation Norte of metrostation Xativa: lijn 3 of 5 naar station Maritim-Serreria en vervolgens lijn 6 naar station Grau / Canyamelar. De cruiseterminal ligt 1,5 km ten zuiden van dit station.

De luchthaven Manises (http://www.aena.es/es/aeropuerto-valencia/index.html)van Valencia ligt op slechts 15 km (9 mijl) van de haven. Als u met de auto komt, volgt u de luchthavenweg tot de kruising met de snelweg V-30 Madrid-Valencia, die u rechtstreeks naar de haven brengt. Taxi's zijn beschikbaar direct buiten de luchthavengebouwen.
U kunt ook de MSC Transfer service aanvragen door ons contact center of uw reisagent te bellen.
Reistijd: ongeveer 25 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!