Arrecife de Lanzarote

Lanzarote Cruise

Waar lava en oceaan samenkomen

Een bezoek aan Arrecife, Lanzarote, neemt u mee naar een andere wereld. Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip, bevindt u zich in een maanlandschap dat ontstaan is door de samensmelting van oceaan en lava. Onvergetelijk. Het is de vulkanische aard van de Canarischeeilanden die dit gebied uniek maakt.
Als uw MSC cruise naar de Canarische Eilanden het eiland Lanzarote nadert, dan ziet Arrecife er vanuit de verte uit als een rij kleine witte huizen langs de kust. Het Castillo de San Gabriel dat boven de haven uitsteekt, is gebouwd in de 16e eeuw, maar vele malen gerestaureerd. Er is nu een museum te vinden, net als in het andere fort in Arrecife, het Castillo de San Jose.

De stad ligt op een rustige locatie waar u kunt genieten van een aangename wandeling. Als u op zoek bent naar iets spannenders, zou u een excursie kunnen boeken naar het Timanfaya Nationaal Park om de vulkanische activiteit die de heuvels heeft gevormd van dichtbij te kunnen zien, evenals ravijnen en de vreemde rotsformaties die het eiland karakteriseren. Hier filmde Stanley Kubrickenige scènes uit 2001: A Space Odyssey en de Timanfaya-vulkaan is nog steeds actief.

U kunt de perfecte samensmelting van natuur en de kunst van César Manrique bewonderen bij deJameos del Agua: grote vulkanische tunnels, gecreëerd door lava en gas. Op een aantal plekken zijn ze open en hier stroomt licht en water en ontstaan spectaculaire ondergrondse meren. Ze komen terecht in de zee bij Cueva de los Verdes, nog een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Bij de ingang van het park is El Diablo, een prachtige creatie van dezelfde Manrique. Het hele gebied van Los Volcanes, het Nationale Park, is zo uniek dat het door UNESCO werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Hier vindt u veel zeevogels en heel weinig mensen, allemaal geconcentreerd in El Golfo, het kleine, oude vissersdorp. Ook al is het dunbevolkt, u kunt er wel genieten van de verste vis en uitstekende restaurants.

Cruises van / naar Arrecife de Lanzarote (Canarische eilanden) in 2023

Excursies en activiteiten Arrecife de Lanzarote (Canarische eilanden)