Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria Cruise

Gelegen tussen het zand en de coniferen

Gran Canaria biedt vele bezienswaardigheden voor bezoekers van de Canarische Eilanden tijdens een MSC cruise. Kleine dorpen die verschijnen en dan weer verdwijnen, zoals Tejeda in de bergachtige omgeving van Gran Canaria, die af en toe bedekt wordt door wolken.
Als de wolken verdwijnen, ziet u de mooie top van Roque Nublo, het vreemde landschap langs de hellingen en verderop een uitgestrekt coniferenbos. Tijdens uw verblijf in Gran Canaria tijdens uw MSC cruise zult u ook zeldzame miniatuurkustwoestijnen zien, met duinen die afrollen richting de zee in Maspalomas, een strand- en surfbestemming.

Om de eeuwenoude geschiedenis van het eiland te ervaren, kunt u op excursie gaan naar de noordelijke kant van Gran Canaria, naar het Cueva Pintada Museum, de ‘Sixtijnse kapel’ van de prehistorische periode. Het gebouw is versierd met geometrische figuren, waarvan men vermoedt dat het een kalender is. Op deze archeologische vindplaats kunt u ook de inheemse onderkomens met alledaagse gebruiksvoorwerpen bewonderen.

Zelfs in het centrum van Las Palmas de Gran Canaria vindt u genoeg redenen om even te stoppen, zodra u van uwcruiseschip afkomt. Bijvoorbeeld het levendige, kilometerslange strand van Las Canteras, beschermd door een rotsachtig uitsteeksel genoemd de Barra, dat de kust tegen de golven verdedigt. Of wandel over de paseo (promenade), die wordt geflankeerd door kleine winkels, restaurants en bars een groot openluchtaquarium aan het einde.

De meer recente geschiedenis van deze plek kan ervaren worden door simpelweg een wandeling te maken door het stadscentrum. In de straten van het oude Vegueta kunt u alle vijf eeuwen geschiedenis nog voelen. Alle soorten reizigers, vanaf Columbus, hebben deze geplaveide straten bewandeld. Als alternatief kunt u naar het zuiden reizen om te wandelen door de Caldera de Bandama, in de buurt van de wijngaarden van Tafira, waar u een wijnkelder kunt bezoeken.

Cruises van / naar Las Palmas de G.Canaria (Canarische eilanden) in 2023

Excursies en activiteiten Las Palmas de G.Canaria (Canarische eilanden)