Durban

Durban Cruise

Explosie van kleur

Als u uitstapt van uw MSC cruise in Durban, de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika met de grootste haven van het continent, zult u overrompeld worden door de tropische kleuren en vakantie vierende mensen.
Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Afrika cruise biedt u de mogelijkheid om Durbans op een na grootste etnische bevolkingsgroep te ontdekken, de Indiase bevolkingsgroep. De Indiase moskeeën, bazaars en tempels staan in contrast met de Victoriaanse gebouwen van het koloniale centrum.

Het drukke doolhof van bazaars, steegjes en moskeeën, te vinden in het Indiase gedeelte rond Dr Yusuf Dadoo Street, is het verkennen waard. Er zijn enkele uitstekende restaurants rond Durbans fotogenieke havengebied te vinden. Durbans stadscentrum groeide rond het aankomstpunt van de eerste blanke kolonisten, en de overblijfselen van het historische hart zijn geconcentreerd rond Francis Farewell Square.

Op het strand van Durban, aan de oostelijke rand van het centrum, zijn de meeste restaurants van de stad te vinden, een overdaad aan smakeloos gezinsentertainment. Durbans strand, een bruisende vakantiebestemming net ten oosten van het centrum, is de meest ontwikkelde kust van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika MSC cruises biedt ook excursies aan het 6 km lange stuk strand, van de Umgeni-rivier in het noorden tot aan the Point in het zuiden, traditiegetrouw de Golden Mile genoemd.

De grootste bezienswaardigheid van Addington Beach, de enige bezienswaardigheid langs het strand die de moeite waard is, is uShaka Marine World. Dit indrukwekkende waterpark is een tropisch Afrikaans themapark, inclusief palmbomen, neppe rotsformaties en rieten boma's. Het meest aantrekkelijke deel is uShaka Sea World, ontworpen in en rond een prachtig nagebouwd vervallen vrachtschip uit de jaren '20. Het complex heeft ook een dolfijnenstadion en een zeehondenbad, waar dagelijkse shows (drie per dag) met deze dieren worden vertoond. U vindt er ook uShaka Wet 'n Wild, een reeks van zwembaden en glijbanen, waaronder de Drop Zone, de hoogste waterglijbaan in Afrika.

Cruises vanaf/naar Durban in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Van Pietermartizburg (naar de haven van Johannesburg )
Als u Durban nadert via de N3, komt u bij een splitsing in de weg. Neem de afslag City (niet Beach). Bij de eerste robots/stoplichten slaat u rechtsaf de Dr Yusuf Dadoo Street (Grey Street) in. Steek Dr Pixley KaSeme Street (West Street) en Anton Lembede Street (Smith Street) over. (Grey Street en Broad Street heten nu allebei Dr Yusuf Dadoo Street). Wanneer u aan het eind van de straat bij de T-splitsing komt, slaat u linksaf Margaret Mncadi Avenue in (Victoria Embankment / Esplanade). Volg deze weg tot u bij het zesde stel robots / stoplichten komt. Op dit punt moet Stalwart Simelane Street (Stanger Street) aan uw linkerhand liggen en Quayside Road aan uw rechterhand. Sla rechtsaf Quayside Road in, ga door de beveiliging (boom gates) en volg de borden naar de N-Shed.

Van de Noordkust: 
Neem de M4 Northern Freeway, die langs het strand loopt. Wanneer u de robots/stoplichten bereikt, gaat u over Sandile Thusi Road (Argyle Road) en gaat u rechtdoor langs het politiebureau C R Swart. Steek Somtseu Road over, KE Msinga Road (Old Fort Road), Bram Fischer Road (Ordinance Road), Monty Naicker Road (Pine Street), Dr Pixley KaSeme Street (West Street) en Anton Lembede Street (Smith Street). Bij de stoplichten direct na Anton Lembede Street (Smith Street) slaat u rechtsaf Margaret Mncadi Avenue in (Victoria Embankment / Esplanade). Sla bij het eerste stel robots / stoplichten linksaf Quayside Road in, ga door de beveiliging (boom gates) en volg de borden naar de N-Shed. 

Vanaf de zuidkust:
Vanaf de M4 Freeway neemt u Margaret Mncadi Avenue (Victoria Embankment / Esplanade), u verlaat de oprit. Volg de weg tot u bij een stel robots / stoplichten komt. Stalwart Simelance Street (Stanger Street) ligt aan uw linkerhand en Quayside Road ligt aan uw rechterhand. Sla rechtsaf Quayside Road in, ga door de beveiliging (boom gates) en volg de borden naar de N-Shed.