Port Elizabeth

Port Elizabeth Cruise
Een mengeling van oude en nieuwe gebouwen

Op de westelijke punt van Algoa (ook bekend als Nelson Mandela) baai, wacht uw MSC cruiseschip op uw terugkeer in Port Elizabeth, vaak bezocht vanwege het Addo-olifantenpark. Terwijl u vaart up uw MSC cruise naar Zuid-Afrika, zult u wellicht verbaasd zijn over het feit dat dit voor lange tijd een populaire vakantiebestemming is geweest voor families. Maar de stadskant aan zee, die enkele kilometers lang is en langs Humewood Road loopt, heeft enkele van de veiligste en schoonste stadsstranden in het land.
 
Als stad is Port Elizabeth best functioneel. Hoewel de stad is geteisterd door de industrialisatie en ondoordachte modernisering vallen één of twee gebouwen in een anders eentonig centrum wel op. Er zijn bovendien nog enkele klassieke rijen van Victoriaanse terrassen te bewonderen in de voorstad van Central, die overgaat in een vernieuwde straat van trendy cafés en restaurants.

Vakantiegangers gaan graag naar de buitenwijken aan het strand zoals Humewood en Summerstrand, waar accommodaties, bars en restaurants te vinden zijn. Er is weinig anders te zien dan het strand, maar verderop in New Brighton vindt u het belangrijkste museum van Port Elizabeth, het Red Location Museum of the People's Struggle, gehuisvest in een bekroond gebouw. Er zijn bovendien enkele uitstekende rondleidingen rond Port Elizabeth en de townships.

Het Big Five-reservaat, Addo-olifantenpark, ligt slechts 73 km ten noorden van Port Elizabeth en is een excursie die u niet mag missen. Addo ondergaat momenteel een uitbreidingsprogramma waardoor het zal uitgroeien tot een van de drie grootste wildreservaten van Zuid-Afrika. De olifanten blijven de meest voor de hand liggende hoofdattractie van het park, maar met de herintroductie van een klein aantal leeuwen in 2003, in twee families, evenals de aanwezigheid van de rest van de Big Five - buffels, neushoorns en luipaarden - is het uitgegroeid tot een wildreservaat van internationale allure.

Cruises van / naar Port Elizabeth in 2024

Excursies en activiteiten Port Elizabeth

  • Filter op
  • Categorie
    • Selecteer categorie
  • Wis Filters
  • Sorteren op
  • Duur

Filter op

Filters

Sluit

Sorteren op duur

Wis Filters

Alle excursies zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Meld u aan om de beschikbare excursies voor uw cruise te bekijken.
Download pdf

We updaten voortdurend onze brede en afwisselende selectie van excursies aan wal om van uw cruisevakantie een onvergetelijke ervaring te maken. Sommige excursies kunnen ook beschikbaar zijn op inschepings- of ontschepingsdagen, terwijl u tijdens de zeedagen kunt genieten van activiteiten aan boord.

loader