Ibiza

Mooie stranden en dennenbossen 
Enorme middeleeuwse muren
Prachtige uitzichten op de haven

Vind Middellandse Zee cruises

Ibiza

Het middelpunt van het Spaanse uitgaansleven

Tijdens uw MSC mediterrane cruise naar Spanje, is Ibiza, een eiland vol schoonheid en overvloed, met tal van prachtige stranden en dichte dennenbossen.


Ibiza heeft al jarenlang hedonistische types en rijke levensgenieters aangetrokken; vandaag de dag is het vooral het formidabele clubleven dat vele bezoekers aantrekt. Ibiza kan een van 's werelds grootste uitgaanssteden genoemd worden, bijna alle wereldberoemde top house DJ's en vele anderen treden hier ieder zomerseizoen op. Als u echter tussen oktober en mei naar Ibiza komt, vindt u een veel rustiger eilandje.

Tijdens uw MSC excursie naar Ibiza moet u een bezoek brengen aan Ciutat d'Eivissa; met gemak de mooiste nederzetting op het eiland. Immens grote middeleeuwse muren omringen de geplaveide straten van de door UNESCO beschermde oude wijk Dalt Vila. De muren eindigen aan de hoofddoorgang naar het imposante Portal de ses Taules. Vlakbij vindt u de elegante Plaça de Vila, welke gevuld is met sfeervolle restaurants en cafés waar u heerlijk kunt genieten van tapas. Het is de moeite waard om de steile en kronkelende straatjes te bewandelen naar de kathedraal,alleen al om het geweldige uitzicht over de haven te bewonderen.

Een cruise-excursie brengt u naar Formentera, de kleinste van de vier belangrijkste Balearen, slechts elf zeemijlen ten zuiden van Ibiza-stad. Ten noordwesten van Es Pujols zijn de spectaculaire stranden van Platja de Ses Illetesen, over een smal kanaal, het onbewoonde eiland Espalmador, waar nog een geweldig strand is te vinden, met zulk helder water dat u zich in de Caraïben waant. Ook de moeite waard om te bezoeken is Platja de Migjorn, een prachtige baai met 5 km witte stranden en helder water die bijna de hele zuidkust van Formentera beslaat. 

Must sees in Ibiza

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.