Istanbul

Het Topkapı-paleis
De enorme Blauwe Moskee
De grootste overdekte bazaar ter wereld

Vind Middellandse Zee cruises

Istanbul

Een mooie ontmoetingsplaats tussen oost en west

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om Istanbul te ontdekken, een stad die op twee werelddelen ligt: Europa en Azië.

Alsof de spectaculaire geografische ligging nog niet genoeg is, is het ook de enige stad die de hoofdstad is geweest van opeenvolgende christelijke en islamitische rijken: een positie die de geschiedenis van de regio al meer dan 2500 jaar heeft gevormd en aan Istanbul een schat aan bezienswaardigheden heeft nagelaten.

De meeste bezoekers verblijven in Sultanahmet, de plek waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul te vinden zijn: de kerk van Aya Sofya (het grootste erfgoed van het Byzantijnse Rijk), het Topkapı-paleis (het hart van het Ottomaanse rijk) en de enorme Sultanahmet Camii (Blauwe Moskee). Hier bevinden zich ook de oude Hippodroom, het Museum van Turkse en islamitische kunst (in het voormalige paleis van Ibrahim Paşa), de griezelig verlichte Yerebatan Sarnıcı, een fascinerend Byzantijns ondergronds waterreservoir en de Grote Bazaar (KapalıÇarşı): de grootste overdekte bazaar ter wereld.

De monumentale architectuur, mooie parken en tuinen, cafés aan de straatzijde en de voordelen van een relatief verkeersvrije hoofdweg maken deze plek ideaal voor sightseeing en voor een MSC Middellandse Zee cruise-excursie. De Grote Bazaar van Istanbul uit het Ottomaanse tijdperk is ook altijd overladen met bezoekers op zoek naar de mooiste souvenirs.

De omringende omgeving daarentegen is nauwelijks verkend, wat jammer is aangezien er meerdere mooie bezienswaardigheden te vinden zijn: van de historische Cembirlitaş Hamamı, een van de beste Turkse baden van het land, tot de mooiste moskee van het land, de Süleymaniye Camii, die op een heuvel ligt. De grootste reden waarom u zich naar de Aziatische kant van de stad zou moeten begeven is om een cruise over de Bosporus mee te maken. Het uitzicht vanaf de Bosporus is subliem, met koepels en minaretten die de skyline van de oude stad domineren en wolkenkrabbers die uittorenen boven de zakenwijken voorbij Beyoğlu.

Must sees in Istanbul

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Istanbul

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Istanbul / Salipazari / Karaköy
  Ömer Avni Mh., Meclis-İ Mebusan Caddesi, No:52

  De haven bereiken per

  • Auto

   From the European side:
   Exit the O-3/E-80 at the junction for the E-5, then turn off at the junction for Besiktas, which leads to Barbaros Boulevard. Keeping to the right at the end of the Boulevard, drive straight on for approximately 10 minutes. When you reach Meclis-i Mebusan Street you will see the port on your left.

   From the Asian side: Take the E-5 across the bridge and take the first exit after the bridge, signposted Besiktas, which leads to Barbaros Boulevard. Keeping to the right at the end of the Boulevard, drive straight on for approximately 10 minutes. When you reach Meclis-i Mebusan Street you will see the port on your left.
   Auto
  • Vliegtuig

   Atatürk Airport is approximately 24 km (15 miles) from Salıpazarı Port.  There is a 24-hour tram / underground service linking Atatürk Airport and Salıpazarı Port.
   Findikli station is the closest to the port, being just a 3-minute walk away.  
   There is also a taxi rank immediately outside the airport building.

   Sabiha Gökçen Airport is approximately 45 km (28 miles) from Salıpazarı Port. 
   You can take a taxi from outside the airport building.
   Vliegtuig

  Turkije

  Griekse ruïnes en Ottomaanse moskeeën
  Griekse ruïnes en Ottomaanse moskeeën

  Een cruise naar het westen van Turkije neemt u mee naar het meest economisch ontwikkelde en meest bezochte deel van het land.

  Het zou weken duren om alles van de oude keizerlijke hoofdstad Istanbul te verkennen, die aan de zeestraat tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara ligt en nog steeds het culturele en commerciële centrum van Turkije is. 


  De twee vroegere zetels van het Ottomaanse Rijk, Bursa en Edirne, liggen aan weerszijden van de Zee van Marmara en zijn overspoeld door monumentale bezienswaardigheden en een koninklijke sfeer. 


  Voorbij de Dardanelles en de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog liggen twee Mediterrane eilanden, Gökçeada en Bozcaada, populair om hun geweldige stranden en overgebleven Grieks etnische identiteit en rust. 

  Verder naar het zuiden zijn de met olijfbomen bedekte landschappen rond Bergama en Ayvalık typerend voor het klassieke karakter van de Noord-Egeïsche Eilanden. Het oude Sardis en het oude Ottomaanse prinselijke oefenterrein van Manisa zijn ook twee mooie plekken om te bezoeken, hoewel İzmir voornamelijk dient als een functionele introductie tot de centrale en zuidelijke Egeïsche eilanden. 


  Een vakantie naar Turkije neemt u ook mee naar prachtige oude steden. Het populaire Efeze overschaduwt vaak onterecht de Ionische plaatsen Priene en Didyma, of de intrigerende ruïnes van Aphrodisias en Labranda - en niet te vergeten de sfeervolle heuvelplaatsjes zoals Şirince of Birgi.