Istanbul Cruises

Istanbul, Turkey | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise vanuit Istanbul of kies een route die deze historische stad omvat en boek uw excursie om het gebied te verkennen

Istanbul is de grootste stad van Turkije, een plek waar het oude Oosten en het hedendaagse Westen elkaar ontmoeten. Deze charismatische metropool, die zowel Azië als Europa overspant, is een feestmaal voor de zintuigen - van zijn Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse erfgoed tot zijn duizelingwekkende reeks moskeeën en paleizen. 

Ontdek weelderige musea, vaar over kobaltblauwe waterwegen of proef van de verrukkelijke Turkse keuken in een sfeervol restaurant. Istanbul, een bestemming van MSC Middellandse Zee Cruises, is een culturele smeltkroes.

Kies uit onvergetelijke rondleidingen uit een lijst van MSC Cruises excursies waaronder:

  • Topkapi Paleis 
  • Kumkapi Diner
  • Bosporus cruise

Verken Topkapi Palace, Istanbul's meesterwerk museum, de thuisbasis van de Ottomaanse sultans in de 15e en 16e eeuw. Met vier hoven, een haremcomplex en een keizerlijke schatkist, verleidt dit architecturale icoon het oog met zijn sprookjesachtige torentjes, betoverende mozaïeken, glorieuze tuinen en de op vier na grootste diamant ter wereld: de 86 karaat Spoonmaker.

Liefhebbers van zeevruchten kunnen een authentieke smaak van Istanbul ervaren met een bezoek aan Kumkapi. Dit bruisende instituut is de thuisbasis van een breed scala aan visrestaurants die de meest verse vangst van de dag serveren in een bruisende al fresco omgeving.  

Voel de bries in uw haar en de zon op uw huid tijdens een adembenemende Bosporus cruise. Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Istanbul vanuit het comfort van een boot die over de zeestraat scheert (dineeroptie kan worden inbegrepen).

Ontdek de wonderen van Istanbul met MSC Splendida

Tot oktober 2024 neemt MSC Splendida u mee op een ontdekkingsreis tussen Europa en Azië met een betoverende cruise-ervaring van 9 nachten. Laat u betoveren door het ongelooflijke culturele erfgoed van Turkije en geniet van de mysterieuze charme van Istanbul, terwijl u vanuit Kusadasi door de ruïnes van de oude stad Efeze dwaalt.

 

Met MSC Splendida verkent u ook Griekenland, in Piraeus (Athene) en Corfu, en Italië, in Bari en Triëst (Venetië).

Ontdek de wonderen van Istanbul met MSC Splendida

Istanbul, Turkey | MSC Cruises

Cruises van / naar Istanbul in 2024

Excursies en activiteiten Istanbul

REIS NAAR DE CRUISE TERMINAL VAN Istanbul

Vanaf de Europese kant: 
Verlaat de O-3/E-80 bij de splitsing voor de E-5, sla vervolgens af bij de splitsing voor Besiktas, die uitkomt op de Barbaros Boulevard. Aan het einde van de Boulevard houdt u rechts aan en rijdt u ongeveer 10 minuten rechtdoor. Wanneer u de Meclis-i Mebusan Straat bereikt, ziet u de haven aan uw linkerhand. 

Vanaf de Aziatische kant: Neem de E-5 over de brug en neem de eerste afslag na de brug, aangegeven met Besiktas, die naar de Barbaros Boulevard leidt. Aan het einde van de Boulevard houdt u rechts aan en rijdt u ongeveer 10 minuten rechtdoor. Wanneer u de Meclis-i Mebusan straat bereikt, ziet u de haven aan uw linkerhand.

Bekijk tarieven
arrow back

Parkeer tarieven

Er zijn 2 luchthavens in Istanbul, Istanbul Airport (aan de Europese kant) en Sabiha Gokcen Airport (aan de Aziatische kant).

De luchthaven van Istanbul ligt op ongeveer 50 km van Galataport Istanbul. Er is een tramdienst van 06:00 tot 24:00 / metrodienst die de luchthaven Istanbul met Gayrettepe verbindt. Vanaf Gayrettepe brengt een taxi u in 10 minuten (ongeveer 8 km) naar Galataport. Er is ook een taxistandplaats, net buiten het luchthavengebouw van Istanbul, die u in ongeveer 1 uur naar de cruisehaven brengt (timing kan variëren afhankelijk van het verkeer).

Sabiha Gokcen Airport ligt op ongeveer 45 km van Galataport Port. Er is een tramdienst van 06:00 tot 24:00 / metrodienst die Sabiha Gokcen Airport met Ayrilikcesmesi verbindt. Vanaf Ayrilikcesmesi moet u overstappen op de metro richting Sirkeci. Vanaf Sirkeci moet u overstappen op de tram richting Tophane, die een halte heeft vlakbij Galataport op loopafstand. Er is ook een taxistandplaats net buiten het luchthavengebouw, die er ongeveer 1 uur over doet om bij de cruisehaven te komen (timing kan variëren afhankelijk van het verkeer).

Opmerking: De cruisehaven Galataport ligt aan de Europese kant van de stad.