Istanbul Cruises

Istanbul, Turkey | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise vanuit Istanbul of kies een route die deze historische stad omvat en boek uw excursie om het gebied te verkennen

Istanbul is de grootste stad van Turkije, een plek waar het oude Oosten en het hedendaagse Westen elkaar ontmoeten. Deze charismatische metropool, die zowel Azië als Europa overspant, is een feestmaal voor de zintuigen - van zijn Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse erfgoed tot zijn duizelingwekkende reeks moskeeën en paleizen. 

Ontdek weelderige musea, vaar over kobaltblauwe waterwegen of proef van de verrukkelijke Turkse keuken in een sfeervol restaurant. Istanbul, een bestemming van MSC Middellandse Zee Cruises, is een culturele smeltkroes.

Kies uit onvergetelijke rondleidingen uit een lijst van MSC Cruises excursies waaronder:

  • Topkapi Paleis 
  • Kumkapi Diner
  • Bosporus cruise

Verken Topkapi Palace, Istanbul's meesterwerk museum, de thuisbasis van de Ottomaanse sultans in de 15e en 16e eeuw. Met vier hoven, een haremcomplex en een keizerlijke schatkist, verleidt dit architecturale icoon het oog met zijn sprookjesachtige torentjes, betoverende mozaïeken, glorieuze tuinen en de op vier na grootste diamant ter wereld: de 86 karaat Spoonmaker.

Liefhebbers van zeevruchten kunnen een authentieke smaak van Istanbul ervaren met een bezoek aan Kumkapi. Dit bruisende instituut is de thuisbasis van een breed scala aan visrestaurants die de meest verse vangst van de dag serveren in een bruisende al fresco omgeving.  

Voel de bries in uw haar en de zon op uw huid tijdens een adembenemende Bosporus cruise. Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Istanbul vanuit het comfort van een boot die over de zeestraat scheert (dineeroptie kan worden inbegrepen).

Ontdek de wonderen van Istanbul met MSC Splendida

Tot oktober 2023 neemt MSC Splendida u mee op een ontdekkingsreis tussen Europa en Azië met een betoverende cruise-ervaring van 9 nachten. Laat u betoveren door het ongelooflijke culturele erfgoed van Turkije en geniet van de mysterieuze charme van Istanbul, terwijl u vanuit Kusadasi door de ruïnes van de oude stad Efeze dwaalt.

 

Met MSC Splendida verkent u ook Griekenland, in Piraeus (Athene) en Corfu, en Italië, in Bari en Triëst (Venetië).

Ontdek de wonderen van Istanbul met MSC Splendida

Istanbul, Turkey | MSC Cruises

Ontdek de schoonheid van Istanbul met MSC Poesia

Op zoek naar een gedenkwaardige herfstcruise aan de poorten van het Oosten? Van september t/m november vaart u aan boord van MSC Poesia voor een reis van 11 nachten door Turkije, Griekenland en Italië. Met MSC Poesia verblijft u een hele nacht in Istanbul met een lange aanlegplaats van twee dagen waarin u de magische allure van de stad ten volle kunt beleven.

 

Uw ontdekking van Turkije gaat verder in Kusadasi, terwijl u in Griekenland Piraeus (Athene) bezoekt en in Italië Palermo, Civitavecchia (Rome) en Genua.

Ontdek de schoonheid van Istanbul met MSC Poesia

Cruises to Istanbul | MSC Cruises

Cruises van / naar Istanbul in 2023

Excursies en activiteiten Istanbul