Stress-Free Booking

heeft u een toekomstige cruise voucher
+ boordkrediet?

BEKIJK ALLE NUTTIGE INFO OM UW CRUISE OPNIEUW TE PLANNEN

FAQ

 Mijn cruise is geannuleerd: Welke voordelen heb ik als ik mijn nieuwe cruise boek op een bevestigde route die beschikbaar is?

Voor alle door MSC geannuleerde cruises zullen wij u aanbieden:


- Een Toekomstige cruise voucher ter waarde van het door MSC Cruises geïncasseerde bedrag voor de geannuleerde cruise, te gebruiken voor een toekomstige afvaart, volgens de Algemene Voorwaarden die in uw voucher staan vermeld. Daarnaast ontvangt u een boordkrediet (restitueerbaar en geldig gedurende elke periode van het jaar) voor uw aankopen aan boord. Voor alle boekingen met betrekking tot geannuleerde cruises, zal MSC Cruises een voucher uitgeven met een waarde gelijk aan het bedrag dat al betaald is aan MSC Cruises, na aftrek van restituties, en zal het boordkrediet bevatten dat is toegekend als compensatie voor de geannuleerde cruise.

Voor bevestigde maar nog niet betaalde boekingen geeft MSC Cruises een voucher uit met een waarde die gelijk is aan het boordkrediet dat is toegekend als compensatie voor de geannuleerde cruises. De voucher zal hoe dan ook worden verzonden, er zal echter geen toekomstig cruisetegoed worden getoond omdat er geen betaling van MSC is ontvangen. Gasten die in een eenpersoonskajuit zijn geboekt, ontvangen 50% van het hierboven genoemde standaard boordkrediet, op basis van de lengte van hun cruise.

Als u recht heeft op een andere vergoeding voor uw geannuleerde cruise, wordt u hiervan op de hoogte gesteld via directe e-mail of via uw reisagent.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Callcenter of uw reisagent

Wat is dit extra boordkrediet? Hoe kan het gebruikt worden?

Het boordkrediet is een voordeel dat MSC Cruises als extra voordeel aan haar gasten toekent, voor de geannuleerde cruises. Het kan alleen worden gebruikt zodra u aan uw nieuwe cruise begint voor uw boodschappen/aankopen aan boord (drank, excursies..etc), maar kan niet worden gebruikt om vooruitbetaalde artikelen te kopen via de MSC websites of reisagenten voor het vertrek van uw nieuwe cruise. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de informatie die u bij uw voucher heeft ontvangen. Lees er meer over in ons compensatiebeleid.

Wat gebeurt er met voorafbetaalde pre-cruise pakketten voor een vertrek dat nu wordt geannuleerd (bijv. excursies, spa, drankpakketten, enz.)?

Als u de prepaid pakketten heeft geboekt en betaald op de MSC Cruises website of via ons callcenter, wordt het volledige bedrag dat met een creditcard is betaald, teruggestort op de oorspronkelijke rekening. Het terugbetaalde bedrag zal niet worden opgenomen in de voucher voor een toekomstige cruise. Houd er rekening mee dat er afhankelijk van het land uitzonderingen kunnen gelden. Als uw reservering via een reisbureau is gemaakt, neem dan contact op met uw reisbureau.

Ik heb mijn cruise net voor MSC Cruises geannuleerd. Zal hetzelfde compensatiebeleid gelden?

Onze compensaties gelden alleen voor cruises die door MSC Cruises worden geannuleerd in verband met de COVID-19 situatie in de wereld. 

Hoe en wanneer wordt de voucher uitgegeven? 

U ontvangt een voucher die voor elke, door MSC Cruises, geannuleerde reservering. Deze voucher wordt u direct per e-mail toegestuurd binnen 30 dagen na de officiële mededeling van de annulering van de cruise, met vermelding van het boekingsnummer en de boekingsvoorwaarden.

Deze voucher kan gebruikt worden tot de hierboven aangegeven datum en geeft u de mogelijkheid om uw toekomstige cruise uit te stellen, voor elk vertrek, bestemming en schip volgens de algemene voorwaarden.


Vouchers worden binnen een maand na de officiële mededeling van de annulering van de cruise verstuurd.


Als u via een reisbureau heeft geboekt, wordt de voucher rechtstreeks naar het reisbureau gestuurd.

Hoeveel is de voucher waard?

- Voor alle boekingen waarbij het vertrek is geannuleerd, zal MSC Cruises een voucher uitgeven ter waarde van de door MSC Cruises ontvangen betaling, na aftrek van terugbetalingen, en zal het boordkrediet die als compensatie voor de geannuleerde cruise is toegekend, worden meegenomen.


- Voor bevestigde maar onbetaalde boekingen geeft MSC Cruises een voucher uit met een waarde die gelijk is aan de waarde van het boordkrediet dat is toegekend als compensatie voor de geannuleerde cruise. De voucher wordt nog steeds verstuurd, maar er wordt geen bedrag voor een toekomstige cruise weergegeven omdat MSC geen betaling heeft ontvangen.

Is de voucher cumuleerbaar met een eventuele promotie, inclusief speciale en groepstarieven?

De voucher kan worden gecombineerd met een willekeurige promotie of worden gebruikt om een groepsboeking te bevestigen. Voor leden van de MSC Voyagers Club kan de voucher ook worden gecombineerd met MSC Voyages Selection.

Is het mogelijk om de geldigheid van de voucher te verlengen? 

Nee, de geldigheid van de voucher is niet verlengbaar. Deze voucher moet worden gebruikt tot de datum aangegeven op uw voucher en zal u toestaan om uw toekomstige cruise te verplaatsen, voor elke vertrek, bestemming en schip volgens de algemene voorwaarden.

Indien niet gebruikt, vervalt de voucher.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de informatie die u bij uw voucher heeft ontvangen.

Kan ik mijn voucher toewijzen aan een derde partij?

Nee, deze voucher is op naam en niet overdraagbaar, hij is gekoppeld aan een specifieke reservering waarvan de eerste reis door MSC Cruises is geannuleerd, hij kan niet worden overgedragen. Voor vouchers die gekoppeld zijn aan groepsboekingen wordt een voucher uitgegeven en verstuurd naar het reisbureau.

Kan ik de voucher gebruiken om op meer dan één cruise in te wisselen? 

Nee, de voucher kan maar één keer gebruikt worden. Als de nieuwe boeking goedkoper is dan de waarde van de in te wisselen voucher, heeft u de mogelijkheid om prepaid pakketten (drankpakketten, excursies, etc...) toe te voegen en te genieten van de volledige waarde voor dit gebruik.

Als ik eenmaal weet wanneer ik mijn volgende cruise moet plannen, hoe activeer ik dan mijn voucher en boek ik mijn nieuwe cruise?

Wij bieden u twee mogelijkheden om de voucher op te vragen:

1. Als u rechtstreeks bij MSC heeft geboekt via onze website of ons callcenter, vul dan het online formulier hier in of neem contact op met ons callcenter met uw eerste boekingsnummer en de nieuwe datum van de gewenste cruise.

2. Als u in eerste instantie via een reisbureau heeft geboekt, neem dan direct contact op met uw reisbureau.

Houd er rekening mee dat MSC Cruises op dit moment een sterke vraag heeft. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit kan veroorzaken en danken u voor uw gevanld.

Wat gebeurt er als ik een Fly & Cruise pakket heb geboekt bij MSC Cruises? Zal het worden opgenomen in de waarde van de voucher? 

Vluchten en transfers zijn inbegrepen in de voucher indien geboekt via MSC Cruises. Bijvoorbeeld, als de prijs van de cruise 500€ is, en de vlucht is 300€ en de transfer is 100€, ontvangt u een totaal krediet van 900€ voor een toekomstige cruise. Voor vluchten, transfers en andere door u geboekte diensten moet dit rechtstreeks met de betreffende dienstverlener worden geregeld.

Als ik oorspronkelijk met een vriend(in) reisde en op het moment van de nieuwe boeking zijn ze niet bereid/kunnen ze niet reizen, krijgen ze dan hun geld terug?

Nee. De totale waarde van de in te wisselen voucher voor de toekomstige cruise zal volledig van toepassing zijn op de toekomstige boeking. MSC is niet in staat om meerdere vouchers te genereren. 

Kan ik een cruise boeken die goedkoper of duurder is dan de waarde van de voucher? 

Als de toekomstige boeking goedkoper is dan de waarde van de in te wisselen voucher, heeft u de mogelijkheid om pakketten aan uw toekomstige cruise toe te voegen (drankpakketten, excursies, etc....) en te genieten van de totale waarde van de voucher totdat deze volledig is uitgegeven.

Als de toekomstige boeking duurder is dan de waarde van de voucher, dient u het verschil te betalen.


Wat als ik niet zeker ben van mijn nieuwe cruise datum?

Ik kan de datum van mijn volgende cruise bepalen wanneer ik maar wil. De voucher kan worden toegepast op elke cruise in overeenstemming met de voorwaarden die in uw voucher staan vermeld. Deze voucher is niet overdraagbaar en wordt niet terugbetaald.