Play

DE KOERS NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST BEPALEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen, evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.
 
Ons duurzaamheidsprogramma is georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement. Dit vertaalt zich in een streven om de milieuprestaties van onze vloot continu te verbeteren; zorgen voor alle medewerkers en bevordering van diversiteit en inclusie; ervoor zorgen dat onze impact op de gemeenschappen die we bezoeken positief blijft; en verantwoord inkopen van de producten en diensten.

 

"We zetten koers naar een koolstofarmere toekomst en zullen tegen 2050 een netto-uitstoot van broeikasgassen van nul bereiken"

 

PIERFRANCESCO VAGO
Uitvoerend Voorzitter


Lees ons laatste duurzaamheidsrapport:


Duurzaamheidsverslag 2021

 

Lees ook onze eerdere rapporten:

 

Duurzaamheidsverslag 2020

Duurzaamheidsverslag 2019

PLANEET

We verleggen voortdurend de grenzen van wat technisch mogelijk is op zee en zijn actief bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie milieutechnologie om tegen 2050 een netto koolstofneutrale werking te bereiken en uiteindelijk een netto nuluitstoot voor al onze activiteiten.

Lees meer

PLANEET

MENSEN

MSC Cruises is een mensgericht bedrijf dat tienduizenden mensen over de hele wereld in dienst heeft. Bijna 80% werkt aan boord van onze schepen.

Lees meer

MENSEN

PLAATSEN

Samenwerking met lokale autoriteiten, gemeenschapsgroepen en partners, zoals de Cruise Lines International Association (CLIA), om informatie te delen en beleid en strategieën te integreren, helpt duurzaam toerismebeheer te ondersteunen.
 
Samen promoten we een verscheidenheid aan activiteiten voor onze gasten en leveren we betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Lees meer

PLAATSEN

AANBESTEDING

Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen en ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden tot de kleinste details, zoals toiletartikelen, en medische artikelen, er wordt een enorme hoeveelheid benodigdheden aangekocht voor onze vloot, bemanning en gasten. 

 
Het beheer van milieu-, sociale en ethische kwesties in onze toeleveringsketen is van cruciaal belang, en deze problematiek wordt op elk moment en onderdeel van de aankoop op een gedegen manier aangepakt.

Lees meer

AANBESTEDING