sustainability 2021 Play

DE TOEKOMST VAN CRUISEN

Toegewijd aan het bevorderen van verantwoord reizen
 
"Ons doel is duidelijk: MSC Cruises moet in 2050 een netto nul-emissiebedrijf zijn."

PIERFRANCESCO VAGO
Uitvoerend Voorzitter

 

Onze verantwoordelijkheid: duurzaamheid

Omdat we een familiebedrijf zijn, kunnen we investeren in de lange termijn,

om de planeet en de oceanen voor toekomstige generaties te behouden.

We reizen met de grootste zorg over de oceanen,

met respect voor de kustgemeenschappen die we bezoeken.
 

DUURZAAMHEIDSVERSLAGEN

Bij MSC Cruises is duurzaamheid niet slechts een modewoord, maar een zakelijke verbintenis voor de lange termijn.

Bekijk onze duurzaamheidsrapporten voor meer informatie over wat we doen.

ONS DUURZAAMHEIDSPROGRAMMA

Onze reis naar duurzame cruises is georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement. Dit vertaalt zich in een streven naar voortdurende verbetering van de milieuprestaties van onze vloot; zorg voor alle werknemers en bevordering van diversiteit en inclusie; werken om ervoor te zorgen dat onze impact op de kustgemeenschappen die wij bereiken positief blijft; en verantwoord inkopen van de producten en diensten die wij inkopen.

PLANEET

We zetten ons volledig in om ons steentje bij te dragen aan het aanpakken van de klimaatverandering en het bevorderen van de biodiversiteit in de oceanen. We zijn vastbesloten om onze overgang naar een netto nuluitstoot tegen 2050 te versnellen. We werken nauw samen met toonaangevende technologiebedrijven, scheepswerven en brandstofleveranciers om de grenzen van het mogelijke te verleggen.

Lees meer

PLANEET

sustainability_planet_sitecore

MENSEN

MSC Cruises is een mensgericht bedrijf dat wereldwijd tienduizenden mensen van verschillende nationaliteiten in dienst heeft. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid en het welzijn van onze passagiers en bemanning. Onze bemanning speelt een zeer belangrijke rol in het tot een succes maken van onze gastenervaring en we weten hoe belangrijk het is om hun welzijn te ondersteunen.

Lees meer

MENSEN

sustainability_sitecore_people

PLAATSEN

Onze cruises stellen mensen in staat om een aantal van de mooiste en spannendste bestemmingen te bezoeken die de wereld te bieden heeft - en we willen helpen om dat zo te houden.
Wij moedigen verantwoordelijker reizen aan en zorgen voor betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Lees meer

PLAATSEN

sustainability_place_sitecore

PROCUREMENT

Onze duurzaamheidsacties voor cruises zijn ook van toepassing op ons inkoopbeleid. Elk jaar schaffen we duizenden verschillende items aan om onze activiteiten uit te voeren, van motoronderdelen tot handzeep, bemanningsuniformen tot eten en drinken, en we moeten dit doordacht en verantwoord doen.

Lees meer

PROCUREMENT

sustainability_procurement_sitecore
MSC Foundation

MSC FOUNDATION

SAMEN KUNNEN WE EEN VERSCHIL MAKEN
Als familiebedrijf met een wereldwijde maritieme geschiedenis die teruggaat tot 1675, zijn we gepassioneerd door de zee en hebben we een echte liefde voor de prachtige plaatsen en inspirerende culturen die we onze gasten overal ter wereld laten ontdekken. Dit heeft ertoe geleid dat we in de loop der jaren veel levensveranderende initiatieven hebben gelanceerd. De non-profit MSC Foundation werd in 2018 opgericht om deze wereldwijde inzet voor natuurbehoud en humanitaire doelen te leiden en te coördineren, door de al lang bestaande filantropische partnerschappen van alle bedrijven van de MSC Group verder te ontwikkelen en veel nieuwe initiatieven te lanceren. Onze MSC Foundation is nu een toonaangevende wereldwijde filantropische bedrijfsorganisatie die initiatieven voor oceaanbehoud ondersteunt en werkt aan het herstellen van de kritieke balans tussen mens en natuur. Door gebruik te maken van ons wereldwijde bereik en onze unieke kennis van de zee, ondernemen we onmiddellijk actie om de blauwe planeet, haar mensen en ons gedeelde culturele erfgoed te beschermen en te koesteren. Ook helpen we door rampen getroffen bevolkingen op weg naar herstel en ondersteunen we kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld om hun volledige potentieel te realiseren door middel van onderwijs, duurzame ontwikkeling en humanitaire medische programma's.