MSC COVID-19 Protection plan

Aangezien u tijdens een cruise blootgesteld kunt worden aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet gedekt worden door bestaande verzekeringspolissen, is het, voor uw gemoedsrust, verplicht voor alle gasten een verzekeringspolis af te sluiten die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëringkosten, quarantaine, medische bijstand en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Deze polis moet dekking bieden vanaf de bevestiging van uw boeking tot het einde van de cruise of uw cruise- en vluchtpakket.

MSC biedt een COVID Protection Plan voor alle Zomer 21 en Winter 21/22 cruises - een verzekeringspolis specifiek voor deze COVID-19 risico's en dit kan worden toegevoegd aan de cruise tijdens het maken van de boeking.

Het MSC COVID-19 Protection plan kost 25 euro per persoon voor korte afstandsbestemmingen (Middellandse Zee en Noord-Europa cruises), en € 29 voor lange afstandsbestemmingen (Caribbean, Emiraten, Antillen, Zuid-Amerika, Saoedi-Arabië, Rode Zee en Grand Voyages cruises).
Als alternatief kunt u een andere verzekeringsdekking naar keuze aanschaffen, mits de bovenstaande risico's gedekt zijn.

Met onmiddellijke ingang, voor alle nieuwe reserveringen op de Zomer 21 en Winter 21/22 cruises die varen vanaf 27 juni 2021 , zullen passagiers een bewijs van hun verzekeringspolis moeten overleggen en dit dient de gegevens van de verzekeraar te bevatten, de verzekerde bedragen en de volledige details van de COVID-19 dekking zoals annulering, onderbreking, repatriëringkosten, quarantaine, medische bijstand en kosten, en ziekenhuisopname.

Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. certificaat, polisblad, polisoverzicht) dat in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn opgesteld - waaruit de COVID-19-dekking duidelijk blijkt - moet bij inscheping worden voorgelegd. Passagiers die deze documentatie niet kunnen overleggen, zullen niet aan boord worden gelaten.

Download de pdf

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons callcenter of met uw reisagent.