Veiligheid aan boord

Inleiding

Veiligheid aan boord

Een cruise is niet alleen een van de meest luxe en ontspannen manieren om de wereld te zien; het is ook een van de veiligste manieren. Dat komt doordat elk cruiseschip gebouwd, uitgerust en geëxploiteerd wordt onder de strikte eisen die gesteld worden door het internationale maritieme verdrag dat ook bekend staat onder de naam Safety of Life at Sea (SOLAS) Convention.


Het is ontwikkeld door de Internationale Maritieme Organisatie, het VN-agentschap dat verantwoordelijk is voor de scheepvaart.


Als gevolg hiervan moeten bijvoorbeeld alle cruiseschepen over voldoende, plus een specifiek aantal extra, reddingsboten, reddingsvlotten en zwemvesten beschikken, die regelmatig gecontroleerd worden.

De ultramoderne schepen van de vloot van MSC Cruises gaan aanzienlijk verder dan de minimumeisen, met onder andere back-ups voor mechanische, navigatie- en veiligheidsvoorzieningen. Uiteraard krijgt onze bemanning zeer uitgebreide trainingen, opfriscursussen, certificering en regelmatige noodoefeningen, waaronder de evacuatie van een schip.

Zo kunt u volledig onbezorgd cruisen.

Veiligheid aan boord

Veiligheid aan boord