Cococay

Het ideale onbewoonde eiland
Fascinerende vissen
Helder water, zand en drankjes

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Cococay

Adembenemende uitzichten

Een cruise naar de Caribbean is de perfecte manier om de Berry Islands te verkennen. Ze liggen op 80 kilometer ten noorden van Nassauen bieden zo'n rijk zeeleven dat ze de bijnaam ‘het aquarium van de Bahama's’ hebben gekregen. Tussen de 30 baaien en kleine ondergedompelde eilanden van de archipel, waartussen u vaart in uw MSC cruiseschip, is er een privé-eiland met de naam Little Stirrup Cay, ook wel de Coco Cay genoemd, een van de favoriete bestemmingen van degenen die door deze wateren varen.

Het eiland is ongeveer 1 kilometer lang en minder dan 200 meter breed. Zoals u zult zien vanuit uw cruiseschip is er niets dat uw uitzicht belemmert. Met andere woorden: het eiland is niet veel hoger dan een palmboom! Gasten kunnen uitstappen voor een excursie van een dag (in de avond is het eiland onbewoond), met behulp van een aanbestedingsdienst die geankerde schepen in dieper water met het oostelijke punt van het eiland verbindt, het centrum van recreatieve activiteiten.

De stranden op dit deel van het eiland bieden uitzicht op een rifwaar manta's, roggen en andere fascinerende vissen vaak te zien zijn en kunnen worden waargenomen door snorkelaars zonder onder water te hoeven duiken, wat echter mogelijk is en aan te raden voor de liefhebbers. Hier kunt u veel verschillende activiteiten ondernemen, aangepast aan de behoeften van de uiteenlopende cruisegangers op vakantie in de Caribbean: van wandelingen door de dichtste bossen over paden die over het hele eiland lopen, tot wateravonturen in het speciale marinepark, waar een gedeelte is gereserveerd voor ‘jonge’ ontdekkingsreizigers met toepasselijke activiteiten. U kunt ook kajakken, parasailen, racen op een waterscooter of als alternatief ontspannen in de zon, onder het genot van een Coco Cay-cocktail.

Must sees in Cococay

Ontdek onze excursies

  Bahama’s

  Muziek en eilanden
  Muziek en eilanden

  Wanneer u met uw cruise aankomt op de Bahama's - zevenhonderd eilanden verspreid over 3800 vierkante kilometer kristalheldere tropische zeeën in het noorden van het Caribisch gebied - ontdekt u stranden en interessante wandelpaden in het achterland, gedeeltelijk ongerept, evenals andere sportmogelijkheden. Voor degenen die houden van het strand en met kinderen reizen is Taino Beach in het Lucaya-gebied, met een kleine speeltuin, de ideale locatie. Als u op zoek bent naar de meest afgelegen stranden van de hele eilandengroep, is een niet te missen excursie een bezoek aan Blue Lagoon Island: mooie, kristalheldere, turquoise wateren en een verborgen lagune.

  Een vakantie op de Bahama's is geen echte vakantie zonder een excursie naar de historische burchten en monumenten van Nassau; Fort Montague, het oudste eiland van New Providence; Fort Charlotte, wiens kanonnen alleen losse flodders heeft geschoten en Fort Fincastle, waarvan de vorm lijkt op een schip. Muziek is de andere grote passie van de inwoners van de Bahama's: het is de soundtrack van het leven op deze Caribische eilandengroep.

  Muziek wordt veelal live gespeeld in restaurants, casino's en zelfs in strandbars. Van de meest traditionele steel drum-bands, tot rake ‘n’ scrape - een muziekstijl vergelijkbaar met reggae. Het wordt met een apart instrument, de zaag, bespeeld. Andere muziekstijlen zijn calypso, soca en junkanoo.