Bahrein

Moderne wolkenkrabbers en eeuwenoude gebouwen
De sfeervolle Al Fateh-moskee
De Qal’at al Bahrain

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Bahrein

Het koninkrijk tussen twee zeeën

Tijdens een MSC cruise naar Abu Dhabi, Dubai & Qatar zult u ook van boord gaan in Bahrein, een eiland in de Golf dat 40 km lang en slechts 15 km breed is.


Dit land met een duizend jaar oude cultuur wordt ook wel “het koninkrijk tussen twee zeeën” genoemd, omdat zijn wateren aan de zuidkant grenzen aan die van Qatar en aan de westkant aan die van Saudi-Arabië. Tijdens uw stop in Bahrein neemt een excursie u mee op een ontdekkingstocht naar de charmante hoofdstad, Manama. De stad, waar moderne wolkenkrabbers zij aan zij staan met oude gebouwen, kent sterke nomadische tradities: de bewoners van de stad gaan vaak naar de woestijn en verblijven daar in grote witte tenten om deel te nemen aan de eeuwenoude traditie van de valkenjacht. Het Nationale Museum is een uitstekend beginpunt voor een bezoek aan de hoofdstad: een kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en gebruiken van dit gebied.

De Al Fateh-moskee daarentegen is een mystieke ervaring. Het is een immens groot, heilig gebouw met twee indrukwekkende minaretten, dat ruimte biedt aan tot wel 7000 gelovigen. Het is gebouwd met materialen van over de hele wereld, zoals de duizenden Indiase lampen van ingelegd hout, de gigantische Oostenrijkse kroonluchter van Swarovski-kristallen en het Italiaanse Carrara-marmer. Dicht bij de hoofdstad vindt u Qal’at al Bahrain (Bahreinse fort). Het fort, dat nog in goede staat is mede dankzij recente herstelwerkzaamheden, is het nog staande bewijs van 16e-eeuwse aanvallen door Portugese zeelieden.

De heuvel waar het zich op bevindt is echter door de jaren heen vaak als woonplaats gebruikt door de plaatselijke bevolking. Ten slotte kunt u Bahrein niet verlaten zonder één van de bijzondere en zeer zeldzame parels te hebben gekocht, of tenminste te hebben bewonderd.  

Must sees in Bahrain

Ontdek onze excursies

  Koninkrijk van Bahrein

  Het eiland der parels
  Het eiland der parels

  Een cruise naar Bahrein betekent een unieke kans om een groot eiland in de Golf te bezoeken, tussen Saudi-Arabië en Qatar.


  Zoals haar buurlanden bestaat Bahrein voornamelijk uit woestijn, vooral in het zuiden. In het noorden vindt u de meeste stedelijke nederzettingen, waaronder de hoofdstad van het koninkrijk, Manama. In tegenstelling tot de eeuwenoude muren van het oude fort, dat wordt beschermd door UNESCO, heeft de Qal’at al-Bahrain, de ooit beschermde zuidelijke kust van Bahrein, nu bekend als Manama, een tiental kilometers naar het oosten, de modernste wolkenkrabbers. De welvaart van het land, te danken aan de olie-inkomsten, heeft geleid tot een grootse vastgoedontwikkeling: denk alleen maar aan het Bahrain World Trade Center, met twee torens die tot wel 240 meter hoog zijn en drie windmolens geïntegreerd in het gebouw.

  Onder de attracties die onderdeel kunnen zijn van een cruise naar Bahrein behoren het Formule 1racecircuit, dat de spannendste races in de wereldkampioenschappen heeft gehouden sinds 2004; het Al Areen Wildlife Park, op korte afstand van het racecircuit, waar u de plaatselijke fauna van het Midden-Oosten kunt bewonderen; het residentiële project van Durrat Al Bahrain, momenteel in ontwikkeling en bestaande uit vijftien kunstmatige eilanden (waarvan één groot eiland gevormd is als een halve maan, zes vormen een atol en vijf vormen een bloemblad) die zich bevinden in het zuidoostelijke uiteinde van het land.