Khasab

De Top van de Emiraten
Een Arabisch fjord
Portugees erfgoed

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Khasab

Arabisch Noorwegen

Khasab staat ook bekend als de Top van de Emiraten, een woordspeling die de locatie onthult - het is de meest ‘noordelijke’ stad van de Emiraten - en de aantrekkingskracht van deze Omaanse haven in de noordelijkste exclave van het Sultanaat. Al varend op een MSC cruise naar de Emiraten en Qatar zult u opmerken dat Khasab de straat van Hormuz bewaakt die de Arabische Zee scheidt van de Indische Oceaan.


Hier gaat de cruise verder naar Musandam, het langste en beroemdste fjord van deze kust, met lange inhammen gegraven uit kalksteen, die leiden naar het achterland door kliffen die verticaal uit de helderblauwe wateren stijgen, dat is bevolkt door dolfijnen en een enorm gevarieerd onderwaterleven. Dit is de reden dat het gebied bekend staat als het Arabische Noorwegen.

Een van de meest fascinerende manieren om het gebied te verkennen is aan boord van een dhow , een typische boot gebruikt op het Arabische schiereiland. Tegenwoordig worden ze ook aangedreven door een motor, als ze niet uitgerust zijn met Latijnse zeilen. Tijdens uw bezoek aan Oman kunt u een excursienaar Telegraph-eiland maken. Het historische eiland waarop, in het midden van de 19e eeuw, de Britten een tussenstation bouwden dat Bombay verbond met Bahrein.

Khasab is een stad die aan het begin van de 17e eeuw werd opgericht door de Portugezen in de beste natuurlijke haven van het gebied. Er zijn vele interessante excursies. Een van de meest interessante is het fort van Khasab


Tegenwoordig verder van de zee af, maar nog steeds met zijn oorspronkelijke charme en sommige typische boten van de regio zijn ook bewaard gebleven. Net als de militaire gebouwen zijn ze ontworpen in de traditionele stijl van het schiereiland Musandam.

U kunt ook een bezoek brengen aan de stad Bukha met twee mooie vestingen gebouwd in de Portugese periode: Fort Bukha, perfect bewaard gebleven met zijn ononderbroken kroon van afgeronde kantelen en Fort Al Qala, met zijn gladde stenen muren.

Niet te missen in Khasab

Ontdek onze excursies

  Oman

  Sferen uit duizend-en-een-nachten
  Sferen uit duizend-en-een-nachten

  Verscholen tussen de zee, de woestijn en de indrukwekkende bergen en als het product van een duizendjarige cultuur, zal het Sultanaat van Oman uw hart veroveren.

  De grote zandvlakte, de Wahiba Sands, is de voornaamste toeristische attractie, een onmisbare stop tijdens uw cruise naar Oman en de Emiraten. 

  Onderweg van Nizwa naar Sur wagen we ons in de woestijn, langs zanderige paden die zich banen door de koperkleurige zandduinen en de onvergetelijke omgeving. 


  Degenen die op zoek zijn naar een echt avontuur tijdens hun stop in Oman, kunnen op een wadi-excursie gaan, ravijnen die de periodieke vloed uit dit land snijden en vervolgens de rivierbeddingen droog laten. 

  We bereiken Wadi Bani Awf op een 4x4 pad dat de Hajar bergen oversteekt en we rijden zo langs de hoogste pieken en duizelingwekkende ravijnen over spannende paden. Degenen die houden van wandelen, zullen de Wadi Shab geweldig vinden. 


  De overblijfselen van Omans oorlogzuchtig verleden zijn te zien in de vele forten. Een van de meest unieke is het fort van Nizwa, met zijn enorme ronde toren in het midden. Het heeft een doorsnee van 45 meter en werd in de 17e eeuw gebouwd door Sultan Bin Saif Al Ya’rubi om de stad te beschermen. 

  Jabrin Fort daarentegen is een van Omansmeest indrukwekkende en best bewaarde forten. Het zandachtige gebouw dateert uit de 16e eeuw en ligt midden in de woestijn, in het midden van een palmenbos, slechts vijf kilometer van Bahla.